Stiri

Emanuel Cațe este oficial jucătorul lui Baloncesto Sevilla

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.09.2015

Baloncesto Sevilla a anunțat oficial mutarea lui Emanuel Cațe. Jucătorul român în vârstă de 18 ani a fost împrumutat de la Real Madrid pentru un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Formația din Andaluzia a informat prin intermediul site-ului împrumutul lui Emanuel Cațe, lucru semnalat de Total Baschet în urmă cu două zile.

În vârstă de 18 ani, Emanuel Cațe măsoară 2.06 metri și evoluează pe poziția 5. În sezonul trecut, românul a jucat atât la echipa a 2-a a lui Real Madrid cât și la formația U18. El a încheiat sezonul 2014/2015 cu două trofee importante, Campionatul Spaniei la nivel de U18 și Euroliga la nivel de juniori. Emanuel Cațe a avut medii de 7.1 puncte și 5.1 recuperări pe meci.

La Sevilla, Emanuel Cațe va fi antrenat de americanul Audie Morris și îi va avea colegi pe Nenad Miljenovic, Jermaine Anderson, Nikola Radicevic, LaDontae Henton, Scott Bramforth, Bostjan Nachbar, Berni Rodriguez, Uros Slokar și Ondrej Balvin.

Pentru Emanuel Cațe acesta va fi primul sezon la nivel de seniori, unul în care va avea posibilitatea de a debuta în Liga ACB, unul dintre cele mai importante campionate ale Europei.

Baloncesto Sevilla, noua echipă a pivotului român, nu va juca în cupele europene, după ce în stagiunea precedentă a jucat în EuroCup. Formația din Andaluzia a fost departe de playoff în stagiunea precedentă a Ligii ACB, clasându-se abia pe poziția a 15-a.

De remarcat este faptul că un tânăr care a evoluat la Sevilla sezonul trecut, Kristaps Porzingis, a fost draftat cu opțiunea a 4-a în NBA de către New York Knicks.

foto: baloncestosevilla.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!