Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari începe anul 2014 cu o victorie pe teren propriu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.01.2014

Liga Națională

Etapa XIV

84-60

Sala Sporturilor Târgu Jiu

9-5 Statistică 1-13

Oltenii de la Energia Rovinari au câștigat primul meci din 2014, în propriul fief, împotriva celor de la Concordia Chiajna, scor 84-60 (25-15, 24-14, 20-18, 15-13). Disputa dintre cele două formații a contat pentru prima rundă a returului din Liga Națională.

Florin Nini a început partida cu G. Watson, P. Troupe, L. Darby, K. Kakaroudis și D. Djapa, în timp ce Vlastimir Vukadinovic a trimis în teren un prim-cinci format din V. Ștefan, N. Petrovic, A. Vuletic, B. Stăncuț și C. Mihai. 

Oaspeții de la Chiajna au pornit partida cu gândul la meciul din tur, atunci când au cedat la doar 6 puncte în fața Energiei, având după primele 2 minute ale meciului din această seară 5-2 pe tabelă. Amfitrionii au revenit încet-încet pe tabelă până la jumătatea actului de debut, având un avantaj minim de un punct, 12-11. Astfel, după 5 minute în care baschetbaliștii pregătiți de Florin Nini s-au acomodat cu condițiile de joc, aceștia au apăsat pedala de accelerație, având după primul sfert 25-15 pe tabelă. Actul secund a fost aproape identic cu primul, cu galben-verzii la cârma jocului, aceștia venind la doar 3 puncte în spatele grupării gorjene (27-24). Însă, Energia a reușit din acel moment un run zdrobitor, marcând 22 de puncte, timp în care ilfovenii au încris doar de 5 ori. Astfel, la pauza mare, tabela din Sala Sporturilor din Târgu Jiu înregistra 49-29. 

După revenirea de la vestiare, Energia Rovinari și Concordia Chiajna au mers umăr la umăr pe parcursul sfertului 3, oltenii impunându-se cu un parțial de 20-18, scorul în acel moment fiind 69-47 în favoarea echipei organizatoare, iar înaintea actului decisiv problema învingătoarei nu se mai putea pune în discuție. Având în vedere diferența consemnată între cele 2 combatante, cei doi tehnicieni au decis ca pe teren să-și facă apariția și jucătorii mai puțin folosiți de obicei. Cu toate acestea, gazdele au reușit să se impună și în ultimul sfert, cu 15-13, implicit câștigând partida la 24 de puncte diferență, 84-60. În urma acestui rezultat, Energia a acumulat 23 de puncte în clasament, având un bilanț de 9 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce Concordia are la activ 13 înfrângeri și doar o singură victorie. 

Punctele victoriei echipei din Rovinari au fost marcate de K. Kakaroudis cu 14 puncte, E. Jazvin 13 (6 rec), G. Watson 13 (6 p.d), L. Darby 12 (6 rec, 5 p.d), T. Karpelesz 12 (5 rec), D. Djapa 8 (6 rec), P. Troupe 7, D. Tudosă 3, respectiv C. Vlaicu 2. De cealaltă parte, cel mai bun om al celor de la Concordia a fost N. Petrovic cu 18 puncte, acesta fiind urmat de C. Mihai cu 15, A. Vuletic 10 (14 rec, 9 p.d), V. Ștefan 9, B. Stăncuț 6 și R. Dimitris 2.

În etapa viitoare, Rovinariul va juca tot acasă, în compania celor de la ”U” BT Mobitelco, în timp ce Concordia Chiajna va primi vizita echipei BC Timișoara.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!