Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari întâlneşte pe teren propriu pe BC Timişoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
15.11.2013

Liga Națională

Etapa a-VIII-a

Sâmbătă, ora 18:15

5-2 Fișa meciului 4-3

Sâmbătă 16 noiembrie, de la ora 18:15 la Târgu Jiu va avea loc disputa dintre CS Energia Rovinari şi BC Timişoara. Jocul contează pentru etapa a 8-a din Liga Naţională. Ambele echipe sunt în lupta directă pentru un loc în play-off la final de campionat, însă avantajul pare a fi de partea gazdelor, jucătorii Energiei reuşind să câştige ultimele 4 meciuri disputate, având o linie de clasament cu 5 victorii şi 2 înfrângeri.

De cealaltă parte, BC Timişoara abordează acest meci din perspectiva unei echipe cu evoluţii oscilante, ultimul meci, cel pierdut cu Oradea, fiind şi cel mai slab, conform declaraţiei antrenorului, Tudor Costescu. Bănăţenii au acumulat până acum 4 victorii şi 3 înfrângeri. Astfel, avem o echipă care este pe val şi în căutare de a-şi consolida poziţia în clasament şi o altă echipă în căutare de soluţii, cu un joc nesigur, cu orgoliu şifonat, dar şi cu mult ghinion în ceea ce priveşte accidentările.

Pentru meciul cu Energia, Tudor Costescu nu poate conta în mod sigur pe Anthony Lee-Ingram (cel de-al doilea marcator al echipei) datorită unei rupturi musculare suferite în meciul cu CSM Oradea. Probleme de sănătate mai au Radulovic (luxaţie la deget), Toth ( recidivă la problemele avute la genunchi), Jovanovic cu o contuzie şi Johnson, care se recuperează după o accidentare mai veche.

Etapa precedentă a consemnat debutul a câte unui nou jucător, pentru fiecare dinte cele două combatante. Bosniacul Ermin Jazmin la Rovinari şi americanul Jason Conley la Timişoara. Niciunul dintre ei nu a impresionat în mod deosebit, dar un plus s-a văzut la pivotul gorjenilor care a terminat cu 9 puncte şi 8 la eficienţă. Conley a reuşit numai 5 puncte şi 6 la eficienţă.

Cei mai periculoşi jucători ai gazdelor de sâmbătă se anunţă Louis Darby Jr (18.1 medie de puncte pe meci) care însa pare în scădere de forma şi Giordan Lee Watson (15.7 medie de puncte pe meci). La oaspeţi, ameninţarea principală o reprezintă, conform statisticilor, Zlatko Jovanovic (18.7 medie de puncte pe meci) şi Vladimir Panic (15 medie de puncte pe meci).

La nivel colectiv, elevii lui Florin Nini au reuşit în cele 7 jocuri de până acum procentaje apropiate de cele ale timişorenilor, având 54,5% la aruncările de 2 puncte, 42,7% la aruncările de 3 puncte, 83% la aruncările libere şi o medie de 31,6 recuperări pe meci.

BC Timişoara a marcat 56,4% la aruncările de 2 puncte, 35,7% la aruncările de 3 puncte, 78,2% la aruncările libere şi o medie de 32,3 recuperări pe meci.

Jocul de sâmbătă este unul foarte important pentru ambele echipe şi cu siguranţă va fi unul extrem de disputat, însă este foarte probabil ca problemele cu accidentările din tabăra bănăţeană să conteze în economia partidei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!