Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari învinge CSM Oradea după un final incendiar

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.04.2014

Liga Naţională

Etapa 26

70-69

Sala Sporturilor Târgu Jiu

15-11 Statistică 19-7

Energia Rovinari şi-a adjudecat victoria în ultimul meci al sezonului regulat, după ce a trecut pe teren propriu de CSM Oradea cu scorul de 70-69 (20-16, 10-18, 20-19, 20-16). Această dispută nu a contat pentru niciuna din cele două formaţii, ambele fiind sigure de locul pe care vor termina la finele sezonului regulat, însă rezultatul final a decis că BC Mureş va termina pe locul 3, în timp ce baschetbaliştii de la CSU Sibiu pe locul 4. 

Strict referitor la partida dintre Rovinari şi Oradea, Florin Nini a început meciul cu un prim cinci format din Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby Jr., Ermin Jazvin, respectiv Nemanja Milosevic, în timp ce Cristian Achim a replicat prin Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, Sean Denison şi Wiliam Franklin. 

Debutul confruntării a fost unul foarte sărac din punct de vedere al punctelor marcate, la jumătatea primului sfert scorul fiind doar 5-5. Până la finalul acestui act cele două combatante au mers cap la cap, însă gazdele de la Energia Rovinari au reuşit totuşi să pună între ei şi adversari un ecart de 4 puncte, scor 20-16. Primele puncte ale sfertului cu numărul 2 au venit după abia un minut de joc, Javin mărind avantajul amfitrionilor la 5 puncte printr-o aruncare liberă marcată. Cu toate acestea, până la jumătatea sfertului bihorenii pregătiţi de Cristian Achim au reuşit să restabilească egalitatea la 25. Roş-albaştri au continuat forcing-ul, iar până la finalul celor 20 de minute de joc, aceştia aveau 4 puncte în faţa gazdelor din Târgu Jiu, scor 34-30. De menţionat este faptul că, CSM Oradea s-a impus în actul secund cu un parţial de 18-10.

Titus Nicoară a deschis cea de-a 3-a secvenţă cu un coş marcat din interiorul semicercului, iar la faza exact următoare Troupe a replicat printr-o reuşită de la mare distanţă, scor 36-33 în favoarea echipei vizitatoare. Apoi, tot baschetbaliştii din Oradea au reuşit să pună între ei şi adversari o diferenţă de 8 puncte, 37-45, scor consemnat cu aproximativ 4 minute înaintea finalului sfertului. Partea a 3-a a încleştării a fost cea mai echilibrată, gazdele câştigând-o cu un parţial de 20-19. Astfel, înaintea sfertului decisiv, tabela de marcaj din Sala Sporturilor din Târgu Jiu arăta 50-53.

Ultima parte a întâlnirii se anunţa extrem de spectaculoasă cu două echipe care în ciuda faptului că nu luptau pentru ceva anume în această partidă, totuşi ofereau un baschet frumos şi atractiv. Troupe a marcat primul în ultimul sfert, de după linia de 6.75 metri, restabilind din nou egalitatea, de această dată la 53. Pe toată durata ultimelor 10 minute, Energia Rovinari şi CSM Oradea au mers cap la cap, s-au tatonat reciproc, fiecare trecând la timona jocului cu maxim 2-3 puncte. Cu un minut rămas de jucat, elevii lui Florin Nini aveau 69-66 pe tabelă, iar cu 30 de secunde înainte de final, orădenii au restabilit egalitate, socr 69-69. Apoi, Ermin Jazvin avea la dispoziţie 2 aruncări libere, a marcat una, iar cu 20 de secunde de joc, Energia avea un punct în faţa orădenilor. CSM Oradea a avut ultimul atac, însă fundaşul acestora, Will Franklin, a ratat stop-şutul, iar victoria a revenit grupării Energia Rovinari, scor final 70-69.

Cel mai bun marcator al Energiei în acest meci a fost Nemanja Milosevic cu 17 puncte (10 rec), acesta fiind urmat de Troupe cu 15, Watson 12 (10 p.d), Jazvin 9 (8 rec), Darby 6 (5 rec), Keerles 4, Vlaicu 4 şi Ştefan 3. De cealaltă parte, punctele formaţiei CSM Oradea au fost marcate de Dillon 15 (6 rec, 5 p.d), Markovic 11, Subotic 9, Franklin 7 (5 p.d.), Denison 7, Nicoară 7, Ţibârnă 6, Comagic 4 (6 rec), respectiv Popescu 3.

Energia Rovinari termină sezonul regulat pe locul 8 şi întâlneşte în primul tur din play-off CSU Asesoft Ploieşti, în timp ce Oradea încheie pe 2 şi dă piept în prima fază a play-off-ului cu SCM U Craiova. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!