Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari - CSM Oradea, meciul decisiv pentru Sibiu și Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.04.2014

Liga Națională

Etapa 26

Sâmbătă, 5 aprilie - Ora 18:00

Sala Sporturilor Târgu Jiu

TV: DigiSport 3

14-11 Fișa meciului 19-6

Unul dintre cele mai interesante dueluri ale ultimei etape din sezonul regulat al LNBM se va desfășura la Târgu Jiu între Energia Rovinari și CSM Oradea. Partida se va juca sâmbătă, 5 aprilie, începând cu ora 18:00, jocul fiind transmis în direct de postul DigiSport 3. 

Pentru niciuna dintre cele două echipe acest meci nu are vreo miză. Energia Rovinari nu mai poate pierde play-off-ul, dar nici nu mai poate urca în clasament, terminând astfel poziția a 8-a în clasament și va întâlni în primul tur din play-off campioana en-titre CSU Ploiești. Oltenii au înaintea acestei partide 39 de puncte acumulate și un bilanț de 14 victorii și 11 înfrângeri. De cealaltă parte, CSM Oradea va încheia sezonul regulat pe locul al 2-lea și va întâlni în play-off BCM U Pitești sau SCM U Craiova. La ora actuală, elevii lui Cristi Achim au la activ 44 de puncte, 19 meciuri câștigate și 6 pierdute. 

Totuși, această confruntare dintre Energia și Oradea contează pentru cineva, mai exact CSU Sibiu și BC Mureș, echipele care se bat pentru ultima treaptă a podiumului la finele sezonului regulat. În cazul unei victorii a grupării gorjene, atunci Oradea, Mureș și Sibiu vor fi la egalitate de puncte, caz în care BC Mureș va termina pe poziția a 3-a, iar sibienii pe 4, datorită rezultatelor directe consemnate între cele 3 combatante. Dacă CSM Oradea învinge la Târgu Jiu și în același timp CSU Sibiu trece pe teren propriu de Steaua, atunci trupa de pe Cibin va termina pe 3, iar mureșenii pe 4. 

Revenind la duelul dintre Energia Rovinari și CSM Oradea, meciul de sâmbătă va fi cea de-a 13-a întâlnire directă de la promovarea oltenilor în LNBM și până în prezent. În precedentele 12 întâlniri, Oradea și-a adjudecat victoria de 8 ori, în timp ce Energia de 4, ultima victorie a acestora din urmă în fața roș-albaștrilor datează din 12 martie 2011. Ultima încleștare dintre gorjeni și bihoreni s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, atunci când elevii lui Achim s-au impus clar cu 92-73 în cel mai slab joc pentru Energia în tur. 

Fără doar și poate, unul dintre cele mai interesante dueluri de pe parchet, mai precis sub panou, se va da între Titus Nicoară și Nemanja Milosevic. Cei doi sportivi sunt recuperatori foarte buni, respectiv foarte eficienți și pe partea ofensivă, cu multe meciuri la activ încheiate în double-double. De asemenea, Nicoară și Milosevic sunt cei mai buni recuperatori ai echipelor la care evoluează, respectiv cei mai eficienți. Jucătorul orădean are o medie de 8.4 recuperări pe meci și 17.8 în dreptul eficienței, în timp ce muntenegreanul Energiei are 10.0 mingi recuperate, respectiv 18.7 unităța la eficiență. Tot sub panou va fi interesant de urmărit încleștarea dintre Ermin Jazvin și Sean Denison. De asemenea, duelul conducătorilor de joc dintre americanii William Franklin și Giordan Watson, ar putea fi un factor decisiv în lupta dintre Oradea și Energia. Cei doi conduc la capitolul paselor decisive, Franklin cu o medie de 4.3 assisturi pe meci, în timp ce Watson are 5.3. 

Confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi arbitrată de un trio format din Alexandru Olaru, Alin Faur și Dragoș Nicolae, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Romi Stănciulescu.

Pentru băieții lui Florin Nini, respectiv cei ai lui Cristian Achim acest meci poate însemna și un bun meci de pregătire înaintea debutului Final Four-ului Cupei României care va avea loc la Ploiești în perioada 11-12 aprilie. În semifinale, Rovinariul va da peste CSU Ploiești, în timp ce Oradea va da piept cu BCM U Pitești.  

*Foto: oradeabestphoto.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!