Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari administrează o nouă înfrângere Farului din Constanța

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.03.2014

Liga Națională

Etapa 25

59-97

Arena de Baschet - București

 

1-24 Statistică 14-11

Energia Rovinari și-a asigurat calificarea în play-off după ce a câștigat la București, în Arena de Baschet, împotriva ultimei clasate de la Farul Constanța, scor 97-59 (23-13, 24-15, 28-14, 22-17. Partida dintre cele două formații a contat pentru etapa cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Odată cu acest succes, oltenii antrenați de Florin Nini au ajuns la un bilanț de 14 victorii și 11 înfrângeri cu 39 de puncte acumulate, în timp ce Farul Constanța și-a trecut în cont cea de-a 24-a înfrângere stagională, având în același timp o singură victorie, totul pentru 26 de puncte la activ. 

Încleștarea dintre cele două combatante a fost fără istoric, cu oaspeții de la Energia Rovinari care au controlat jocul de la un capăt la celălalt, inclusiv în momentele în care tehnicianul Nini a folosit o garnitură formată din jucători care nu prind foarte multe minute de obicei în echipamentul gorjenilor. La capătul primului act, echipa din Târgu Jiu avea deja un ecart de 10 puncte pe tabelă, scor 23-13, urmând ca la finalul primei reprize avantajul să crească la 19 lungimi, scor 47-28. Având în vedere proporțiile scorului, Energia a început să odihnească baschetbaliștii de bază, însă, cu toate acestea, oltenii au reușit să-și adjudece sfertul 3 cu 28-14, iar scorul înaintea ultimei părți a partidei era 75-42. Într-un ultim sfert în care nimic nu se mai putea întâmpla, cele două echipe au oferit cel mai strâns act al jocului, Energia impunându-se cu un parțial de 22-17. Într-un final, după 40 de minute scurse din joc, tabela din arena bucureșteană arăta 97-59 pentru Energia Rovinari. 

Pentru echipa învingătoare au punctat: N. Milosevic 16 pct (10 rec), B. Aktas 14, R. Keerles 13 (5 rec), V. Ștefan 11 (6 rec), G. Watson 11, T. Karpelesz 11, C. Vlaicu 9, E. Jazvin 8, R. Bratoloveanu 2, respectiv P. Troupe 2. De la Energia a mai evoluat și C. Alionescu, însă acesta a reușit doar 3 recuperări. Louis Darby nu a fost trecut pe foaia de joc. 

De cealaltă parte, punctele echipei din Constanța au fost marcate de: S. Isleam 12 (8 rec), E. Olteanu 10 (5 rec), B. Călin 8, A. Trandafir 8, A. Cîmpeanu 6, C. Stănescu 6 (8 p.d.), A. Lita 4, V. Mihai 3 și A. Bucur 2.

În ultima etapă, echipa olteană va primi în propriul fief vizita formației CSM Oradea, în timp ce „marinarii” se vor deplasa la Cluj-Napoca pentru duelul cu ” U” BT Mobitelco. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!