Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari câștigă în fața Stelei și își asigură un loc în play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.03.2014

Liga Națională

Etapa 24

68-54

Sala Sporturilor Târgu Jiu

13-11 Statistică 12-12

Energia Rovinari a reușit să se impună în fața celor de la Steaua CSM EximBank cu 68-54 (15-16, 19-12, 13-9, 21-17), într-un meci decisiv pentru ambele formații în privința calificării în play-off la finalul sezonului regulat. Astfel, în urma acestui rezultat, oltenii de la Energia și-au asigurat un loc în primele 8 echipe ale țării, iar singura șansă ca Steaua să treacă peste gorjeni la finele sezonului regulat este dacă Rovinariul pierde în ultimele 2 etape cu Farul și Oradea, iar bucureștenii să câștige în același timp cu ”U” BT Mobitelco și CSU Sibiu. 

Florin Nini a început partida cu un prim cinci format din G. Watson, L. Darby, P. Troupe, E. Jazvin și N. Milosevic, în timp ce Niksa Bavcevic i-a trimis în teren pe M. Pavkovic, G. Gallimore, B. Durasovic, R. Nyakundi, respectiv V. Stănescu. 

Miza uriașă a partidei și-a pus amprenta pe jocul celor două echipe, ambele intrând timid în meci, scorul după 3 minute fiind 3-2 în favoarea gazdelor. Până la jumătatea actului de debut scorul s-a dus la 8-7, însă de această dată în favoarea oaspeților de la Steaua CSM EximBank. Cele două echipe treceau pe rând la timona jocului de la un minut la altul ca într-un final bucureștenii să-și adjudece actul cu 16-15. Sfertul 2 a început cu un coș marcat de Tudor care a dus scorul la 18-15 pentru Steaua, iar peste aproximativ un minut diferența de 3 puncte era stabilă, însă tabela arăta 20-17, dar nu pentru mult timp, la faza imediat următoare Tal Karpelesz a marcat de la mare distanță, restabilind egalitatea. Apoi a urmat un run de 6-0 venit din partea amfitrionilor, 26-20, iar preț de aproape 3 minute niciuna dintre echipe nu a mai reușit să puncteze, gheața fiind spartă de Nyakundi, 26-22, scor înregistrat înainte cu 4 minute de finalul actului secund. Baschetbaliștii pregătiți de Florin Nini au reușit să câștige sfertul cu un parțial de 19-12, iar tabela din Sala Sporturilor din Târgu Jiu consemna la pauză 34-28 pentru Energia Rovinari. 

La fel ca și la începutul meciului, debutul sfertului cu numărul 3 a fost unul extrem de sărac în puncte marcate, primele venind abia după 3 minute și jumătate pe mâna lui Darby care a dus scorul la 36-28, iar în replică Bozo Djurasovic a reușit să fructifice o liberă din cele 2 avute la dispoziție, scor 36-29. Din acel moment a urmat o cădere liberă a echipei vizitatoare care preț de 2 minute și jumătate nu a mai punctat, timp în care Energia a marcat 8 puncte, 44-29. După alte 30 de secunde a marcat și Steaua, însă un singur punct de la linia de fault prin Robert Nyakundi. În cea de-a treia secvență a confruntării cele două echipe au marcat împreună doar 22 de puncte, 13-9 pentru Energia. Astfel, înaintea sfertului decisiv, gorjenii aveau un ecart de 10 puncte, 47-37.Cu un avantaj oarecum liniștitor, Energia avea mare nevoie în ultima parte a meciului de calm și multă răbdare în joc pentru a-și adjudeca la final o victorie extrem de importantă care să le asigure calificarea în play-off.  Acest lucru s-a și întâmplat, oltenii nu au forțat foarte mult, jucând un baschet economicos. În cea mai mare parte a sfertului cu numărul 4 Energia și Steaua au mers umăr la umăr, însă, într-un final trupa lui Florin Nini și-a adjudecat ultima parte a jocului cu 21-17 și implicit partida cu 68-54. 

Punctele Energiei Rovinari au fost marcate de L. Darby 14, N. Milosevic 12 (9 rec), T. Karpelesz 12 (6 rec), G. Watson 11 (6 p.d.), P. Troupe 10 și E. Jazvin 9 (5 rec). De cealaltă parte, din tabăra grupării din Capitală au marcat G. Gallimore 18 (6 rec), B. Durasovic 11 (5 rec), R. Nyakundi 11, V. Stănescu 8 (8 rec), I. Bosnjak 3 și A. Tudor 3. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!