Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Rovinari, favorită în duelul cu Chiajna

Costin Marinescu

Costin Marinescu
02.10.2013

Sala Sporturilor Concordia
joi, 3 octombrie
ora 17:30
live, DigiSport 1
  Fișa meciului  

Echipa antrenată de Florin Nini pornește cu prima șansă în confruntarea cu ilfovenii.

Gorjenii au debutat cu dreptul în noul sezon competițional eliminând în primul tur al Cupei României pe Gaz Metan Mediaș, deținătoarea trofelui. Energia a recuperat în manșa retur deficitul de -1 punct și a administrat lui Marcel Țenter prima înfrângere cu peste 100 de puncte încasate din întreaga sa carieră de antrenor principal.

Dacă luăm ca etalon cele două meciuri cu Mediașul, observăm că echipa din Tg. Jiu nu s-a bazat doar de un singur marcator. În tur au ieșit la rampă Dalibor Djapa (23 puncte) și Porter Troupe (19), în timp ce în retur au ieșit în evidență Louis Darby (22), Lee Watson, noul conducător de joc al echipei (20) și Tal Karpelesz (17).

Concordia a fost eliminată din Cupa României de către CSM Oradea. Orădenii au câștigat fără drept de apel prima manșă, iar în retur nu au apăsat atât de tare accelerația, preferând să trateze meciul ca pe unul școala, de repetat scheme. Dacă în tur ilfovenii s-au bazat și pe jucătorii străini transferați în această vară, în meciul de la Chiajna aceștia nu au mai fost prezenți deoarece părăsiseră echipa nemulțumiți de noile contracte propuse de conducerea clubului. Astfel, Chiajna va aborda noul sezon competițional, în mare, cu lotul cu care a promovat în LNBM, lot din care fac parte doar doi jucători străini: Aleksandar Vuletic și Nemanja Petrovic.

Energia nu a folosit o rotație lungă în dubla manșă cu Mediaș, însă, dat fiind adversarul din prima etapă a LNBM este de așteptat să vedem la treabă tot lotul gorjenilor, inclusiv pe noul pivot Will Reinke.

Partida va fi arbitrată de Alin Faur, Alexandru Anica și Bedir Sefer iar comisar a fost desemnat Marius Udrică.

Meciul va fi transmis în direct de DigiSport 1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!