Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu bifează cea de-a 6-a victorie consecutivă în campionat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.03.2015

LNBM

Etapa 25

81-78

Sala Sporturilor Târgu Jiu

14-8 Statistică 13-10

Penultima etapă din sezonul regulat al LNBM s-a încheiat cu duelul de la Târgu Jiu dintre Energia și BC Mureș Târgu Mureș. Oltenii s-au impus la capătul unui joc destul de echilibrat, însă pe care l-au controlat în cea mai mare parte a timpului, scor final 81-78

Primul sfert al confruntării dintre Energia și BC Mureș a fost unul echilibrat, însă și unul care a fost umbrit de accidentarea lui Kyndall Dykes, care a părăsit definitiv parchetul. Fără serviciile sportivului american, misiunea mureșenilor pe terenul Energiei devenea din ce în ce mai grea. Însă, băieții lui Audrius Prakuraitis au continuat să arate același baschet de calitate. Primele 10 minute au fost adjudecate de gazde cu 24-22. Apoi, sferturile 2 și 3 s-au scurs ambele în aceeași notă, cu amfitrionii la timona jocului, acestea terminându-se amândouă cu același scor parțial, 18-15. Înaintea actului decisiv, tabela din Sala Sporturilor din Târgu Jiu indica 60-52 în favorea elevilor lui Antonis Constantinides. 

Echipa din Târgu Mureș nu a cedat armele și a continuat cursa de urmărire a adversarilor. Încet, dar sigur, băieții lui Prakuraitis au ajuns la doar 2 puncte în spatele celor de la Energia, scor 60-62, cu 8 minute înainte de final. Din acel moment, cele două formații au mers în același ritm, dar fără ca formația oaspete să egaleze sau, mai mult, să treacă la conducere. Cu un minut înainte de final, scorul era 75-72 în favoarea gorjenilor, iar cu 4 secunde rămase de jucat, Filip Adamovic a scuturat plasa de la mare distanță, aducându-și echipa la un singur punct în spatele Energiei, scor 78-79. Pe final, Watson a fost faultat, acesta și-a fructificat ambele libere, iar la ultima fază, Polyak a aruncat de 3 puncte, însă nu a găsit ținta. Scorul final al întâlnirii a fost astfel 81-78. 

Punctele formației Energiei Târgu Jiu în acest meci au fost marcate de G. Watson 19, T. Karpelesz 15 (9 recuperări), L. Mack 13 (5 recuperări), P. Troupe 12, L. Darby 10, N. Milosevic 10 și A. Glyniadakis 2 (7 recuperări). De cealaltă parte, pentru Târgu Mureș au punctat F. Adamovic 26 (5 pase decisive), V. Peciukas 11, O. Barro 10 (7 recuperări), G. Gajovic 9, L. Lazar 8 (6 recuperări), L. Polyak 6, I. Ivanovic 4 (11 recuperări), A. Tudor 2, respectiv K. Dykes 2.

În urma acestui rezultat, Energia Târgu Jiu a ajuns la un bilanț de 14 victorii și 8 înfrângeri, iar în ultima etapă aceștia vor da piept cu Gaz Metan Mediaș. Totodată, Energia mai are de disputat restanța cu SCM U Craiova. De cealaltă parte, Târgu Mureș are acum 13 meciuri câștigate și 10 pierdute, iar în runda de final va da piept în „Junglă” cu U-BT Cluj. 

*Foto: Andi Popescu (csenergia.ro)

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Oare?
    Ma gindesc ca e posibil ca muresenii sa fi pierdut datorita unor calcule pentru playoff. Mi s-a parut ca au avut forta de a se impune, cu exceptia sfertului 3 cind s-au petrecut lucruri ciudate. Arbitrii au fost praf si pulbere, ca de obicei.

    Succes ambelor echipe in playoff (dar mai ales Muresului :P)

    cu 9 ani în urmă (23.03.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    oare?
    Sper ca Muresul sa bata Clujul si astfel sa iesim pe locul 3!!! (Bineanteles daca si noi castigam cele doua jocuri!)
    Vom evita Muresul in play-off. Muresul este o echipa foarte periculoasa. Si daca trecem evitam si Asesoftul in semifinala.

    cu 9 ani în urmă (23.03.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    extern
    De citit:
    http://www.fibaeurope.com/eurochallenge/coid_u1s38BcsHL6qA4Fnh7VTr1.articleMode_on.html

    cu 9 ani în urmă (23.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!