Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia Târgu Jiu, favorită pe Someșul Mic

Marius Petri

Marius Petri
31.10.2014


LNBM

Etapa a V-a 

vineri, 31 octombrie

ora 20:30

Sala "Horia Demian"

0-4 Fișa meciului 2-1

Universitatea Cluj și Energia Târgu Jiu se întâlnesc în această seară, cu începere de la ora 20:30, pe parchetul sălii “Horia Demian” din Cluj-Napoca în cadrul unui meci din etapa a cincea a Ligii Naționale de Baschet Masculin care va reprezenta primul duel direct dintre cele două echipe.

Gazdele vor începe această partidă din postura de outsideri, având în vedere debutul nefericit de sezon și jocul prestat în primele 4 etape de gruparea nou-promovată. Sportivii antrenați de Carmin Popa au înregistrat înfrângeri pe linie în rundele precedente, cedând în fața celor de la Oradea, Sibiu, Steaua și Timba. Mai îngrijorător decât rezultatele este jocul echipei, clujenii pierzând la o diferență minimă de 29 de puncte în partidele disputate până acum în campionat. Astfel, doar o mobilizare generală în rândurile alb-negrilor ar putea salva Universitatea de la retrogradarea sigură spre care pare că se îndreaptă, ardelenii având șansa de a realiza prima victorie în această seară.

De cealaltă parte, Energia are un bilanț pozitiv, de 2 victorii și un eșec, însă se află de abia pe locul 11 din cauza faptului că nu a jucat într-o etapă, fiind nevoită să stea. Deținătoarea Cupei României a afișat un joc foarte bun în cele 3 meciuri jucate până acum în LNBM, impunându-se în fața celor de la BC Timișoara și BCM U Pitești. Gorjenii au fost foarte aproape de un debut perfect de sezon, însă au pierdut dramatic derby-ul Olteniei cu SCM U Craiova, încheiat cu scorul de 72-73.

În urma acestor considerente, formația pregătită de Antonis Constantinides are prima șansă în disputa cu tinerii baschetbaliști clujeni, care au însă motivația de a provoca oricând o surpriză.

Partida dintre Universitatea Cluj și Energia Târgu Jiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Cosmin Prișcă, Bedir Sefer și Alin Dragoș, în vreme ce observator va fi Luca Badea. Meciul nu va fi televizat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!