Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia administrează o nouă înfrângere Farului Constanța

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.12.2013


98-62

 
 8-4
 Statistică 1-12

Baschetbaliștii Energiei s-au impus categoric împotriva celor de la Farul Constanța, la 36 de puncte diferență, scor 98-62, într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 12 din LNBM.

Florin Nini a început partida cu un prim-cinci format din Watson, Troupe, Kakaroudis, Djapa și Karpelesz, în timp ce Alexandru Olteanu i-a trimis în teren pe Stănescu, Minea, Trandafir, Păun, respectiv Oltean. 

Partida din Sala Sporturilor din Târgu Jiu a început într-o notă ușor echilibrată, tabela înregistrând un avantaj de doar 3 puncte (11-8) în favoarea gazdelor, după 3 minute și jumătate scurse din sfertul inaugural. Până la finalul actului, gorjenii au turat motoarele, izbutind să termine primul act cu un avantaj liniștitor, scor 35-20. Sfertul secund a debutat cu un coș înscris de Aktas. După patru minute din actul al doilea, tabela arăta 43-27 în favoarea oltenilor. Din acel moment a început iureșul gazdelor, aceștia reușind un „run” de 13-0 (56-27). Până la intrarea la vestiare, sportivii pregătiți de Florin Nini și-au mărit ecartul la 29 de lungimi, scor 61-32.

După revenirea de la cabine, jocul celor două combatante a rămas neschimbat, Energia adjudecându-și sfertul 3 cu 21-14. Astfel, înaintea debutului sfertului decisiv, gazdele conduceau pe Farul cu 82-46. Având în vedere diferența înregistrată pe tabela de marcaj, tehnicianul oltenilor și-a permis să introducă pe parchet și jucătorii mai puțin folosiți. Această mutare a avut consecințe în privința scorului, sfertul terminându-se cu 14-14, însă, cu toate acestea Energia din Rovinari s-a impus fără mari emoții împotriva Farului, scor 98-62. 

Toți cei 12 jucători din angrenajul Rovinariului, care au intrat pe parcursul jocului în teren, au marcat cel puțin 2 puncte. Astfel, cel mai bun om de la olteni a fost Karpelesz cu 19 puncte (6 rec), fiind urmat de Kakaroudis 15 (6 rec), Djapa 14 (5 rec), Vlaicu 13 (9 rec), Aktas 10, Darby 8, Gliga 6, Troupe 4 (6 p.d), Alionescu 3, Roșu 2, Bratoloveanu 2 și Watson 2 (4 p.d).

De cealaltă parte, de la echipa dobrogeană s-au remarcat Minea și Păun, ambii terminând partida cu double-double, 21 de puncte și 12 recuperări, respectiv, 13 puncte și 10 recuperări. Pe lângă cei doi baschetbaliști, alți 5 constănțeni și-au trecut numele pe lista marcatorilor: Stănescu 11, Trandafir 7, Deaconescu 5, Olteanu 3 și Enache 2. 

Gorjenii au ajuns la un bilanț de 8 victorii și 4 înfrângeru, în timp ce Farul Constanța are 12 înfrângeri și o singură victorie.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!