Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Energia revine pe final și învinge Mediașul

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
01.11.2013

76-81
     

Gaz Metan începe cu Shiloh, Mandache, Dumitrescu, Tsiaras și Koch, în timp ce 5-ul de start al Energiei este compus din Watson, Troupe, Darby, Kakaroudis și Djapa.

Primele puncte ale confruntării vin de la Mandache, care primește coș cu fault însă nu transformă și libera. După mai multe faze care nu modifică scorul de pe tabelă, Tsiaras scutură plasa cu o aruncare de la distanță. Darby fructifică două aruncări libere și reduce din diferență, 7-2, însă Marojevic reface imediat avantajul echipei sale. Elevii lui Florin Nini profită de greșelile repetate ale gazdelor și se apropie la 1 singur punct, 10-9. Replica Gazului nu se lasă așteptată, Willie Kemp marcând din spatele semicercului. Energia continuă totuși să fie la cârma jocului, Kakaroudis, Darby și Watson aducând gorjenii la conducere, 14-17. Bogavac fructifică două vizite la lina de libere și aduce egalitatea pe tabelă, 17-17, scor cu care se încheie primul sfert.

Mediașul revine în avantaj în debutul sfertului secund, după o pătrundere finalizată cu coș de Liviu Dumitru. Jocul continuă echilibrat, niciuna dintre cele două formații nereușind să să se desprindă. Oaspeții au 3 puncte în plus la mijlocul sfertului, 23-26, însă Slavisa Bogavac reduce din diferență după 2 libere iar Liviu Dumitru îngroapă o aruncare de la distanță, pentru 28-26. Răspunsul gorjenilor nu se lasă așteptat, Troupe anulând imediat reușita. Aceștia nu reușesc să își contureze un avantaj consistent, Koch și Shiloh ducând scorul la 35-34. Dalibor Djapa marchează de la distanță, însă Kemp stabilește din nou egalitatea și implicit scorul la pauză, 37-37.

Repriza a doua începe sub semnul echilibrului, cu două puncte de ambele părți. Gaz Metan obține un avans de 5 lungimi după ce Marojevic de sub panou și Mandache de la distanță duc scorul la 44-39. Darby înscrie două libere și mai apoi un coș de 2 puncte, pentru a reduce difrența la un singur punct. Kemp și Kakaroudis îngroapă câte o aruncare din afara semicercului și duc scorul la 47-46. Mandache marchează de la semidistanță, însă Djapa egalează după încă un coș de 3 puncte.  Dumtriu transformă 2 libere iar Kemp reface avantajul de 5 puncte al Mediașului. Energia se apropie din nou la un punct, 54-53. Shiloh înscrie pe pătrundere iar Kemp reușește un 3-point-play. Watson stabilește scorul după 30 de minute de joc, 59-56.

Sfertul decisiv demarează cu câte un coș de 3 puncte pentru fiecare formație și continuă echilibrat. Oaspeții par să gestioneze puțin mai bine situația și duc scorul la 66-65 după un coș de la distanță semnat de Porter Troupe.  Marojevic punctează de 2 ori de la linia de libere iar Shiloh mărește avansul echipei sale la 5. Djapa înscrie pentru 70-67 iar Bogavac este eliminat după acumularea a 5 greșeli personale. Ritmul jocului este unul foarte rapid, iar Energia profită de greșelile gazdelor pentru a ajunge din nou la o lungime în spatele lor. Troupe transformă 2 libere iar formația din Tg. Jiu trece la conducere. Același Troupe reușește un coș de 2 puncte însă îl faultează mai apoi pe Kemp și îi permite acestuia să ducă scorul la 74-75, cu un minut înainte de final. Djapa readuce un avantaj de 3 puncte în contul Energiei. Oaspeții nu au probleme în a controla finalul jocului și se impun cu 76-81.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Gaz Metan Mediaș Derp :

    :|
    Atata vreme cat jucatorii se cearta intre ei e clar cum sta treaba, nu mai putem avea nicio pretentie.

    cu 10 ani în urmă (01.11.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    medias
    Imi pare rau de Medias, echipa pare cu mult mai slaba fata de eroii de anul trecut. Mandache si Kemp sunt singurii care trag echipa dupa ei. E pacat, ca pana acum Medias si Mures, exact cine ne reprezinta international au pornire asa grea. Felicitari Rovinari, de la inceput s-a vazut ca vor pune mari probleme.

    cu 10 ani în urmă (01.11.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Energia
    Bravo,fratilor!Apararea va este svaiter,dar forta ofensiva va e letala,dupa cum se arata lucrurile vom merge impreuna in play-off!

    cu 10 ani în urmă (01.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!