Stiri

Enes Kanter, acuzat de terorism de guvernul de la Ankara

Eduard Popa

Eduard Popa
16.01.2019

enes kanter terorist

Telenovela Enes Kanter vs Recep Tayyip Erdogan continuă. Cotidianul turc Sabah a scris că Enes Kanter este aproape de a fi declarat terorist de către guvernul turc, datorită apropierii sale de clericul turc Fetullah Gulen.  

Pivotul lui New York Knicks, un critic al regimului Erdogan, a ironizat posibila decizie a judecătorilor pe twitter. Kanter a scris că „Guvernul turc nu poate prezenta nici măcar o dovadă a faptului că aș fi un terorist. Nu am luat nici măcar o amendă în trafic.  Mereu am respectat legea”, a scris Enes.

Oficialii turci au de gând să pună și o notificare la interpol pe numele lui Enes Kanter. Aceasta nu va afecta însă activitatea baschetbalistului în SUA.

Chiar dacă a fost tot timpul un aprig contestatar a lui Erdogan, în special după puciul militar eșuat în vara lui 2016, relația dintre Kanter și guvernul turc s-a deteriorat în mai 2017. Atunci i-a fost retrasă cetățenia chiar în momentul în care jucătorul NBA a aterizat pe Aeroportul Otopeni, cu scopul de a participa la mai multe evenimente caritabile în România. Recent, el a anunțat că nu va merge la meciul NBA London, contra celor de la Washington Wizards, de teama că ar putea fi asasinat.

*foto: time.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate