Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Episodul cu numărul 3 între U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu în actualul sezon al LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.03.2019

u bt cluj csu sibiu

Epilogul etapei cu numărul 5 din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2018/2019 propune „Derby-ul Transilvaniei” dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu. Partida dintre cele două rivale va avea loc marți, 5 martie, la BT Arena cu începere de la 19:00.

Înaintea primului duel direct din faza a doua a campionatului, U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu ocupă primele două poziții în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația antrenată de Dan Fleșeriu conduce ierarhia cu un bilanț de 14 victorii și 4 înfrângeri, în timp ce U BT Cluj-Napoca o secondează cu 13 victorii și 5 înfrângeri.

În prima parte a acestui sezon, cele două combatante și-au împărțit victoriile, fiecare reușind să-și adjudece partida de pe teren propriu. BC CSU Sibiu s-a impus pe Cibin cu scorul de 85-74, în timp ce la Cluj-Napoca, U BT a câștigat cu scorul de 84-80. De menționat este faptul că partida de la BT Arena a avut un istoric mult mai bogat. Atunci, formația condusă de Mihai Silvășan reușea o revenire de efect în sfertul patru când evapora un avantaj de 12 puncte al sibienilor, avut înaintea ultimei secvențe. Clujenii au avut și plus 10 pe tabela în actul decisiv al acelui meci și câștigătoarea nu a fost pusă sub semnul întrebării, chiar dacă sibienii au luptat până în ultima secundă.

Noutăți în loturile celor două formații față de ultima întâlnire

Atât U BT Cluj-Napoca, cât și BC CSU Sibiu au realizat mutări înaintea închiderii ferestrei de transferuri. Alhaji Mohammed și Nana Foulland sunt jucătorii sosiți la Cluj-Napoca în această perioadă, în timp ce la Sibiu a ajuns Daniel Ewing Jr. Rămâne de văzut care dintre cei trei jucători va debuta în LNBM chiar în „Derby-ul Transilvaniei”. La U BT Cluj-Napoca este foarte probabil să vedem cel puțin unul dintre cei doi transferați de curând, având în vedere faptul că Stanimir Marinov a fost dat incert pentru tot restul sezonului chiar de către antrenorul Mihai Silvășan. La Sibiu, Daniel Ewing Jr. se luptă pentru un loc în rotația lui Dan Fleșeriu cu Monyea Pratt, Kevin Hardy și Justas Tamulis, jucători versatili, care pot acoperi pozițiile 1-2-3 iar privind jocul „galben-albaștrilor” din acest sezon este greu de crezut că Ewing i-ar putea lua locul unui pivot.

Alhaji Mohammed, transferul cu nume din această iarnă a celor de U BT Cluj-Napoca, se simte foarte bine în fața celor de la BC CSU Sibiu. În ultimele trei din patru partide contra sibienilor, Mohammed a reușit să marcheze minim 18 puncte. El este obișnuit cu meciurile cu încărcătură contra lui BC CSU Sibiu, de pe vremea când juca pentru CSU Asesoft Ploiești.

U BT Cluj-Napoca nu are un parcurs strălucit în Grupa Roșie, unde a pierdut ambele jocuri disputate în deplasare la Pitești și Timișoara dar s-a revanșat pe teren propriu cu Oradea și Craiova. BC CSU Sibiu a început la rândul ei cu stângul faza a doua a campionatului și a pierdut la Timișoara, după care au venit trei victorii consecutive, acasă cu Pitești și Craiova, și în deplasare cu Oradea.

2005-2019: 66 de întâlniri directe între Cluj și Sibiu

Din 2005, de când există în baza noastră de date meciurile de pe prima scenă a baschetului românesc, și până în prezent, U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu au strâns 66 de întâlniri directe. Clujenii conduc clar la meciurile directe contra rivalilor, având 41 de victorii și 25 de înfrângeri.

Brigada de arbitri care va oficia partida dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu va fi formată din Laurențiu Grigoraș, Laszlo Bukurești și Costin Bogdănescu iar comisar din partea FRB va fi domnul Marian Oprea.

Episodul cu numărul 3 din „Derby-ul Transilvaniei” dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 4 marți, 5 martie, de la ora 19:00.

*foto:Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!