Stiri

Ettore Messina va fi noul antrenor al Olimpiei Milano după despărțirea de Simone Pianigiani

David Istrate

David Istrate
11.06.2019

Sezonul 2018-2019 a fost unul complet ratat de către Olimpia Milano. Formația italiană a ratat playoff-ul Euroligii, apoi a fost eliminată foarte rapid din Cupa Italiei și, în urmă cu aproape o săptămână, a pierdut și calificarea în finala campionatului.

Ca urmare a acestor rezultate nefavorabile, Livio Proli, managerul echipei, și-a dat demisia. Au urmat apoi mai multe discuții ale conducerii cu Simone Pianigiani și, până la urmă, aceștia au decis, de comun acord, să încheie colaborarea. Iată comunicatul oficial al clubului italian:

Pallacanestro Olimpia Milano și antrenorul Simone Pianigiani au decis astăzi să pună capăt contractului. În doi ani la cârma Olimpiei, Simone Pianigiani a condus echipa la câștigarea unui campionat și a două Supercupe. Olimpia Milano dorește să îi mulțumească pentru profesionalismul și dedicarea lui și îi dorește tot binele în următoarea perioadă a carierei sale.”

Conform mai multor surse, precum Emiliano Carchia (Sportando) și Shams Charania (The Athletic), următorul antrenor al echipei din Milano este Ettore Messina. Acesta a fost în Italia, la începutul acestei săptămâni, pentru negocieri și este de așteptat ca durata contractului să fie de trei ani. Messina este unul dintre cei mai buni antrenori europeni, fiind în prezent unul din secunzii lui Gregg Popovich la San Antonio Spurs.

Acesta și-a început cariera în 1989 când a început să o antreneze pe Virtus Bologna. De atunci, Messina a mai trecut pe la Benetton Treviso, CSKA Moscova, Real Madrid, Los Angeles Lakers și San Antonio Spurs. De asemenea, între 1993-1997 și 2015-2017, Ettore Messina a fost antrenorul naționalei Italiei. Printre cele mai mari realizări ale tehnicianului de 59 de ani se numără: 4 titluri ale Euroligii, 4 titluri ale Italiei, 5 titluri ale Rusiei și o medalie de argint la Campionatul European de baschet din 1997.

Așadar, un CV impresionant pentru Ettore Messina care, pe lângă funcția de antrenor, o va prelua și pe cea de director al operațiunilor legate de baschet. Conform Eurohoops, acesta a semnat un contract pe trei ani, cu opțiune de prelungire pe încă doi ani.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!