Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Eugen Ilie: „Există și vor mai exista căderi. Sunt jucători care debutează în Divizia A”

Eduard Popa

Eduard Popa
14.11.2017

eugen ilie dinamo

Dinamo București a mai suferit o înfrângere drastică în acest debut de sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. De data aceasta roș-albii au pierdut pe teren propriu, scor 89-58, în fața celor de la BCM U Pitești.

Cu toate acestea antrenorul Eugen Ilie încearcă să râmănă optimist, în special grație prestației echipei sale din prima repriză, în care s-a luptat de la egal la egal cu o echipă mult mai experimentată:

„Nu îmi place să mă repet. Am mai zis-o o dată tot la voi, după meciul de la Timișoara. Noi suntem în creștere, de la meci la meci. Venim după patru meciuri consecutive (n.r. Dinamo joacă în aceeași formulă și în Liga I). Nu e vorba de oboseală aici, 100%. Noi trebuie să creștem și să credem până la capăt. Din păcate există și vor mai exista căderi. Sunt jucători care nu au mai jucat Divizia A. Dar eu sunt ferm convins că până la sfârșit noi putem să ne îndeplinim obiectivul.”

Tehnicianul „Câinilor Roșii” a avut și cuvinte de laudă, dar și câteva sfaturi, pentru cel mai bun marcator al echipei sale, Cristi Mâinea:

„Crește de la meci la meci. Din păcate a avut o accidentare miercuri în meciul cu Știința. A avut o entorsă și nu a putut să joace sâmbătă în Liga I. A avut mult de arătat după aceste două meciuri pierdute. Dar a crescut frumos. Trebuie să mai lucreze un pic la viziune, pentru că asta îi trebuie unui conducător de joc și de acolo cred că poate să facă pasul mai departe.”

Antrenorul susține că își va juca în continuare băieții și în Liga Întâi, întrucât dorește ca prin acest lucru să întărească mai mult relațiile de joc din cadrul echipei sale pentru a îndeplini obiectivul propus și anume salvarea de la retrogradare:

„Eu nu joc băieții la echipa a doua să mă duc să îmi zdrobesc echipele de divizia B. Greșit. Noi avem doar 13 jucători toți. Ăștia sunt și în prima divizie și în divizia a doua. Dacă or să înțeleagă că trebuie să se uite doar la ei, nu stângă dreapta, și o să se poată să facă următorul pas și să muncească cum trebuie, o să fie perfect. Nu o să fie însă perfect pentru următorul meci, sau pentru o lună două, ci pentru martie, când ne vom bate pentru salvarea de la retrogradare.”

În ceea ce privește partidele din LNBM, pentru Dinamo urmează acum duelul din deplasare de la SCM U Craiova, care va avea loc la începutul lunii decembrie.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!