Stiri Acvile

EuroBasket 2017 - Adrian Guțoaia: „Dorim să ne reașezăm pe harta baschetului continental, iar jocul nostru să aibă un impact semnificativ”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.06.2017

Adrian Guțoaia se va reuni astăzi alături de alți 14 baschetbaliști în lotul naționalei de seniori a României în perspectiva pregătirii FIBA EuroBasket 2017, competiție care se va desfășura în perioada 31 august - 17 septembrie în 4 țări, printre care și în România, la Cluj-Napoca. Sportivul care în ultimul sezon a evoluat în LNBM, la Phoenix Galați, a vorbit despre importanța participării României la acest turneu final, dar și despre participarea sa în premieră la o competiție de asemenea anvergură. 

„Sunt încântat, e un sentiment extraordinar, pentru că eu am jucat la Campionatul European doar la juniori, la toate categoriile de vârstă, dar și pentru că sunt conștient că România nu a mai ajuns la EuroBasket de foarte mulți ani. Nu știu la ce să mă aștept, dar sunt sigur că va fi o experiență captivantă. Nu eram născut atunci când România evolua pentru ultima dată la un campionat european, nu pot decât să-mi imaginez cum e la un turneu final.

În opinia mea, absența atât de îndelungată de la un campionat european este un minus, dar poate fi și un plus. Avem ocazia să setăm un nou început pentru baschetul din România, atât din punct de vedere al performanței, cât și al imaginii. Vom încerca să demonstrăm consistență. Am văzut Islanda data trecută și modul în care s-a descurcat la un asemenea nivel (la EuroBasket 2015 în Berlin). Mi-a plăcut ce au realizat, și ei fiind în premieră la EuroBasket. Dorim să ne reașezăm pe harta baschetului continental, iar jocul nostru să aibă un impact semnificativ.

Cred că suporterii noștri ne vor da aripi. Importanța acestei competiții este foarte mare și sunt sigur că foarte mulți spectatori vor dori să ia loc în tribune. În ultima noastră campanie de calificare, a fost ceva nemaipomenit. Popularitatea baschetului a crescut în România, la acest lucru ajutând și echipele care au evoluat în cupele europene. Fanii ne vor susține non-stop, nu încape îndoială. Depinde de noi să-i facem să ne încurajeze din toate puterile. Dacă ne vor vedea că muncim și că dăm tot ce avem mai bun pe teren, cu siguranță ne vor susține frenetic. Ne propunem să fim un grup extrem de unit și să facem tot ce ne stă în putință pe teren. Asta cred că vor să vadă și fanii și, dacă va fi așa, ne vor susține neconditionat”, a declarat Adrian într-un interviu acordat celor de la FIBA. 

Tricolorii se vor duela în faza grupelor de la Cluj-Napoca cu Spania, Cehia, Croația, Muntenegru și Ungaria. Detalii despre prima parte din pregătirea formației conduse de Marcel Țenter, puteți accesa AICI

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!