Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2017 - Cătălin Burlacu este cooptat în staff-ul naționalei României

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.06.2017

ACTUALIZARE

Informația a fost corectată de către site-ul sursă, acesta precizând că Burlacu nu va avea poziția de antrenor secund ci a fost cooptat în staff-ul tehnic al Vulturilor.

---

STIREA INIȚIALĂ

Sezonul 2016/2017 a fost ultimul pentru jucătorul Cătălin Burlacu. Fostul căpitan al CSU Asesoft Ploiesti a decis să pună ghetele în cui pentru a face pasul următor în carieră. Conform ziarulprahova.ro, Burlacu se reîntoarce la naționala României în calitate de antrenor secund, acesta fiind deja prezent în cantonamentul pe care "Vulturii" îl susțin în această perioadă la Cheile Grădistei.

Într-un interviu acordat aceleiasi surse, cel poreclit "Pampers" a afirmat că mai poate juca baschet, însă consideră cei aproape 40 de ani o vârstă rezonabilă pentru a se retrage. 

„Nu voi mai juca baschet, şi aceasta nu pentru că nu mai pot, ci pentru că, la momentul actual, consider că nu mai face obiectul activităţii mele. Ascultându-mi corpul şi mintea, am ajuns la concluzia că este o vârstă rezonabilă la care trebuie să mă opresc, întrucât am jucat destul şi de fiecare dată am vorbit şi am demonstrat tot ceea ce era de demonstrat numai pe parchet. Este timpul să dau ceva înapoi baschetului şi, tocmai de aceea, am ales să fac parte din staff-ul echipei naţionale, urmând să fiu unul dintre secunzii lui Marcel Ţenter, în cadrul unei delegaţii numeroase, care pregăteşte participarea la EuroBasket 2017. Ne aşteaptă un eveniment care reprezintă enorm pentru sportul românesc, în general, şi pentru baschetul românesc, în special, şi vreau să fiu alături de acest grup pentru a ajuta cu toată experienţa şi priceperea mea. Vorbim, în primă fază, despre un proiect întins pe o durată de două luni şi jumătate, până la încheierea Campionatului European, la data de 15 septembrie. Mă simt onorat să fac pasul acesta”

După finalizarea activității la lotul național, Burulacu spune că va ocupa un rol de director tehnic la una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii Naționale de Baschet Masculin.

„Port o serie de discuţii pentru a continua în baschetul românesc la nivel de director tehnic al unei echipe de club, dar, pentru moment, nu vă pot spune mai multe. Tind să cred că, pe viitor, voi îmbrăţişa cariera de antrenor, în paralel cu funcţia de manager, întrucât sunt de părere că baschetul merge în această direcţie şi trebuie să cunoşti şi să treci prin toate stagiile în drumul către performanţă”.

 În ultima stagiune ca jucător, alături de SCM U Craiova, Burlacu a adunat medii de 10.9 puncte, 3.8 recuperări, 3.2 pase decisive pentru 11.7 unități la eficiență în 17 partide disputate cu o medie de 28 de minute pe parchet. 

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Ce mai poti zice?!?
    Domnii Tenter si Burlacu......
    Tulai Doamne !!!....

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :(
    burlacu esti o mizerie.

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Lu Sjiarto ceva funcție nu ați găsit?:))Totusi Burlacu adus să faca ce?Sa zica hai baieții batem și noi pe careva?Apoi noi vai de steaua noastră.

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Un suporter
    Daca nici Burlacu nu poate ajuta nationala ca secund, inseamna ca ne-am dat dracu. Eu inteleg ca toti sunteți supărați ca va dat de a atatea ori cu terenul in cap, dar cand e vorba de baschet cu siguranta are multe de oferit. Dupa comportamentul sau din era Asesoft din afara terenului intr-adevar merita sa fie hulit. Sa nu uitam totusi ca a fost cel mai reprezentativ jucator roman in ultimii 15 ani.

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      La ce să ajute naționala?Pe cine ai tu aștepări să batem?Sau te aștepți să batem de ex Croatia în campania de calificare pentru mondiale?

      cu 6 ani în urmă (16.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Incredibil!!!
    Cel mai bun contraexemplu de sportiv, omul care aproape la fiecare meci la Cluj și Sibiu era scos din sala in timpul meciului după fapte atribuibile mai degraba unui borfas, ei bine omul ăsta a devenit antrenor secund la națională ... incredibil, federația mă scârbește pe zi ce trece!

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Nu va inteleg
    Toti se dau tari in gura dar nu au curajul sa ii spuna in fata. Omul asta e cel mai bun power forward romând din ultimul deceniu

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Hai sa nu exageram si nici sa nu dramatizam, a fost un jucator bun, chiar foarte bun dar a fost o mizerie de om! Din pacate nationala are parte de ce-i mai rau, un pictor neinteles, Tenter si un huligan fara experienta, Burlacu! Oare ce speram cu ocazia asta? Sa terminam toate sferturile cu macar un punct marcat? Asta este un motiv in plus sa nu vreau sa vad meciurile nationalei! Sper doar sa nu avem jucatori accidentati din cauza acestei parodii numita banca tehnica(probabil tehnicul ala vine d ela fault tehnic)!

      cu 6 ani în urmă (16.06.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    Gunoier
    Simplu un jeg! De unde pana unde mare jucator? Voi 2-3 care il preamariti sunteti normali????Chior in tara orbilor. A avut vreo performanta cu nationala? Noi nu existam ca nationala in baschetul european.Si asta de vreo 20 de ani. Asta in afara de campionatele furate cu asehotii e bun doar la spart masini. Mai tii minte Burlacule unde te-a prins al 16-lea an din viata? Pe unde erai atunci, ca la scoala, pe terenul de baschet sau acasa nu erai. Si pentru ce erai acolo ratatule? Ia fa public daca tot e sa arati ca ai 1% caracter

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017) Raspunde
  • CSS Craiova Stefan Andrei :

    Multumim
    MULTUMIM BURLACU PENTRU CE AI FACUT PENTRU BASCHETUL CRAIOVEAN.

    cu 6 ani în urmă (16.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Un neica nimeni
    Intr-adevăr Burlacu a fost un jucător mediocru. Adevărul că am avut performanțe extraordinare cu naționala în ultimii 20 de ani. Plus că ăia de la Asesoft au fost niște idioți că i-au o căruță de bani. Aveau nevoie de Burlacu doar să înjure și să facă scandal peste tot, că baschet ioc. Nici nu-mi explic cum un anti-talent ca el a jucat până la 40 de ani. Ne păcălit pe toți, ha?

    cu 6 ani în urmă (17.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!