Stiri Vulturi

EuroBasket 2017 - Pau Gasol: „Confirm prezența mea în lot și intenția de a continua să câștig medalii și trofee cu echipa națională”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.07.2017

Component al celor de la San Antonio Spurs în NBA în sezonul precedent, Pau Gasol se pregătește intens în prezent alături de colegii de la naționala Spaniei de FIBA EuroBasket 2017. Puternica reprezentativă a Spaniei va juca în Grupa C, la Cluj-Napoca, alături de România, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. 

Cu un lot format doar din vedete din NBA sau de la cele mai importante echipe din Europa, Spania este favorita grupei de la Cluj-Napoca și una dintre marile favorite la cucerirea trofeului la Istanbul. Pau Gasol, poate cel mai așteptat baschetbalist la Cluj-Napoca, a confirmat încă o dată prezența sa în echipamentul Spaniei la Campionatul European. 

Pot confirma prezența mea în lot și intenția de a continua să câștig medalii și trofee cu echipa națională. Fiecare turneu poate fi ultimul și tocmai de asta trebuie să dai tot ce poți în meciuri, să joci cât de intens e necesar. Vom vedea dacă peste doi ani, la FIBA World Cup 2019, voi mai juca sau nu”, a spus superstarul într-o declarație acordată celor de la FIBA. 

Ajuns la vârsta de 36 de ani, Gasol nu este singurul veteran pe care tehnicianul Sergio Scariolo îi va deplasa la Cluj-Napoca, alături de Pau fiind și bunul său prieten, Juan Carlos Navarro.

„Juan Carlos a avut și are încă o carieră extraordinară. Merită să fie cunoscut și mereu respectat de toată lumea. Este unul dintre cei mai exponențiali jucători din istoria baschetului. Încă are acea strălucire magică. Este un lider puternic și o foarte puternică influență emoțională în echipă, aspecte pe care, probabil, cineva care nu este implicat în fenomen nu le poate înțelege”, a sublininat Gasol despre colegul său de echipă și de generație. 

Totodată, în interviul acordat site-ului fiba.com, sportivul spaniol a vorbit și despre situația de la echipa de club, San Antonio Spurs, specificând faptul că încă nu a semnat un contract pentru stagiunea competițională 2017-2018 din NBA. 

„Am venit la San Antonio să ajut și să încerc să-mi asum un rol de care echipa avea nevoie în acel moment. Nu a fost deloc o tranziție ușoară. Voi vedea ce se întâmplă în sezonul următor. Încă nu am semnat cu nimeni, am vrut să-mi exprim astfel disponibilitatea și să analizez opțiunile care vor apărea. Una dintre variante este să-mi prelungesc contractul la San Antonio. E una dintre cele mai bune echipe din NBA, o grupare care cred că la anul poate face un campionat și mai bun decât precedentul”, a concluzionat acesta. 

La sfârșitul lunii iunie, staff-ul tehnic al Spaniei a anunțat lotul de jucători cu care va aborda turneul final al EuroBasket 2017. Sergio Scariolo, antrenorul reprezentativei iberice a ales 11 jucători care vor evolua la Cluj-Napoca, iar ultimul loc disponibil din lot va fi ocupat de un jucător ales în urma unui cantonament care se desfășoară în perioada 16-23 iulie. Cei 11 jucători aleși deja Sergio Scariolo sunt următorii: Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Sergio Llull, Juan Carlos Navarro, Alex Abrines, Fernando San Emeterio, Marc Gasol, Pau Gasol, Nikola Mirotic, Willy Hernangomez, Juan Hernangomez.

Pau Ribas, Pierre Oriola, Joan Sastre, Guillem Vives, Dani Diez, Xavi Rabaseda, Alberto Abalde, Ilmane Diop, Victor Arteaga, Quino Colom, Alberto Diaz, Jaime Fernandez, Ruden Guerrero, Nacho Llovet, Oriol Pauli și Sebas Sainz sunt jucătorii care se vor antrena în cantonamentul din perioada 16-23, la finalul căruia doar unul dintre aceștia va prinde lotul pentru EuroBasket.

Primul meci pentru Pau Gasol și compania în Polivalenta de la Cluj-Napoca se va disputa vineri, 1 septembrie 2017, împotriva reprezentativei similare a Muntenegrului. Cel mai așteptat joc de către suporterii români, Spania vs. România, este programat luni, 4 septembrie. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!