Stiri

EuroBasket 2017, co-organizat de România?

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.07.2015

Naționala noastră a fost foarte aproape de a se califica la EuroBasket 2015 / Foto: Carl Sandin

După o pauză de 49 de ani, vara aceasta România a fost gazda unui eveniment de anvergură la nivel de baschet internațional. Alături de Ungaria, în perioada 11-16 iunie, țara noastră a co-organizat EuroBasket Women 2015. La Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara și Arena „Antonio Alexe” din Oradea, iubitorii baschetului au putut vedea la treabă puternice reprezentative precum cele ale Franței, Turciei, Belarus sau Muntenegru.

La final de eveniment board-ul FIBA Europe a ținut să felicite Federația Română de Baschet pentru excelenta organizare a celor două grupe de la Oradea și Timișoara. Pe lângă felicitări, FIBA a lansat o invitație forului românesc de a organiza o grupă a EuroBasket 2017, întrecere mult mai galonată ce se află sub ediga FIBA. Conducerea FRB a părut interesată de o asemenea provocare, însă pentru început va trebui să evalueze costurile organizatorice ce vor întrece cu mult plafonul atribuit pentru EuroBasket Women.

De asemenea, competiția va trebui să se desfășoare într-o arenă modernă ce dispune de facilități complete. Cu privire la infrastructura actuală, dacă nu se va construi o nouă sală special pentru eveniment, printre pretendente la găzduire se află orașele Cluj-Napoca, Craiova sau București. 

Ultima participare a României la un turneu final datează din anul 1987. În cazul în care țara noastră va co-organiza evenimentul, tricolorii vor avansa automat la turneul final, din calitate de țară gazdă. EuroBasket 2017 - 31 august - 17 septembrie 2017 - va fi a 40-a ediție a competiției, ocazie cu care FIBA va modifica modul de desfășurare a acesteia. Începând cu 2017, turneul final va avea loc o dată la patru ani.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!