Stiri Acvile

EuroBasket Women 2017 - Lucrurile s-au complicat în grupa H

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.02.2016

Foto: Andor Marton

Selecționata României nu a continuat parcursul fără greșeală, din primele două jocuri ale calificărilor pentru EuroBasket Women 2017 și a înregistrat înfrângeri în duelurile cu Turcia, pe teren propriu, respectiv Bosnia și Herțegovina, în deplasare. Pentru ca tabloul să fie complet, Israel a furnizat surpriza cu Turcia, iar lupta pentru calificare s-a relansat în grupa H. 

Actualmente fetele noastre au rămas pe poziția secundă, la egalitate de puncte cu Israel, însă despărțite de victoria directă din meciul tur. Cu toate că am înregistrat o înfrângere în Bosnia, meciul are toate șansele să nu conteze în cazul în care bosniecele termină grupa pe ultima poziție deoarece pentru a stabili cele mai bune șase locuri secunde se iau în considerare doar meciurile între primele trei formații din fiecare grupă. 

Calcule pentru calificare

Este foarte greu să realizăm o privire corectă asupra calificării cu două etape rămase de disputat, însă un lucru este cert. Ultimele înfrângeri nu ne scot din lupta pentru calificare și nici nu ne obligă să depindem de alte rezultate. Pentru a fi siguri de prezența la turneul final trebuie să câștigăm ultimele două jocuri pe care le mai avem de disputat, acasă cu Israel și în deplasare cu Turcia la mai mult de 11 puncte. În cazul în care învingem Turcia, însă sub 11 puncte, înregistrăm șapte puncte din totalul de opt puse în joc, echivalent cu o șansă foarte mare de a ne afla între primele șase echipe de pe poziția secundă. În cazul unui eșec cu Turcia, speranța unei calificari scade dramatic. Toate aceste aspecte sunt luate în calcul fără a pune în balanță o eventuală victorie a Bosniei în duelurile cu Israel sau Turcia, aspect care ar arunca în aer grupa H.

Singura formație ce și-a asigurat calificarea la EuroBasket 2017, pe lângă gazdele Cehia, este reprezentativa Spaniei în calitate de câștigătoare a grupei I. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    serios
    Chiar crede cineva ca avem sanse sa batem Turcia la ea acasa?

    cu 8 ani în urmă (26.02.2016) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Calcule
    Israelul are foarte mari sanse sa termine pe ultimul loc daca pierde in Romania, dar pierde si in Bosnia la mai mult de 5 puncte. In aceasta situatie ADIO CALIFICARE, nu intram intre primele 6 calificante de pe locul 2.

    cu 8 ani în urmă (26.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii