Stiri

EuroCup - CSU Asesoft Ploiești, victorie mare în fața lui Lietuvos Rytas

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.10.2014

CSU Asesoft Ploiești a câștigat și a doua partidă din actuala stagiune a EuroCup, după ce a învins pe Lietuvos Rytas în Sala Olimpia din Ploiești. Campioana României a jucat excelent și a aplicat o corecție destul de aprigă formației lituaniene, învingând-o cu scorul 103-83.

Startul de partidă a fost din nou unul fantastic pentru formația lui Vladimir Arnautovic. Ploieștenii au ajuns la 11-2 după primele cinci minute de joc ale partidei. Accelerația a rămas apăsată la maxim de către jucătorii Asesoftului, care au creat o diferență puțin așteptă pentru primul sfert, 30-11. Final de sfert inaugural a aparținut oaspeților care cu un parțial de 7-0 au stabilit scorul primului sfet, 30-18. În prima jumătate din actul secund, Asesoft și-a mărit ecartul al 16 lungimi după coșul de la distanță al lui Flowers și contraatacul finalizat de Lee. Prima repriză a fost cu adevărat o demonstrație ofensivă iar la pauza meciului dintre CSU Asesoft Ploiești și Lietuvos Rytas se înregistra scorul de 56-38.

Rytas a început în forță după pauză și a dus scorul la 56-43. Diferența de la pauză a fost refăcut imediat de echipa noastră după tripla lui Mohammed și coșul din apropiere marca Gerald Lee. În ciuda încercărilor oaspeților de a rămâne în joc, procentajul de la distanță al Asesoftului, a ținut departe formația oaspete. Pelekanos a dus scorul la 74-53, cum altfel decât cu un coș de la mare distanță iar soarta jocului părea a fi decisă chiar dacă nu se jucaseră decât 25 de minute din partidă. Totuși Rytas nu a cedat. Lukauskis a făcut ca diferența să scadă la 11 puncte după un coș de 3 puncte cu trei minute rămase din sfert. Chiar și așa lituanienii nu au mai avut forță să revină iar Jarvis Hayes a stabilit scorul final 103-83.

Remarcații partidei:

Asesoft: Dee Brown 18 puncte, 14 pase decisive, 4 recuperări; Jonte Flowers 14 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 4 intercepții.

Rytas: Adas Juskevicius 20 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive; Gediminas Orelik 17 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

30 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asesoft48 :

    First time
    Pentru prima data in istoria baschetului romanesc am vazut cum se scrie ISTORIE in direct.BRAVO BAIETII ati fost fantastici magnifici galactici fenomenali.22 OCT 2014 zi istorica pentru sportul romanesc MULTUMIM ASESOFT PLOIESTI SI SIMONA HALEP

    cu 9 ani în urmă (22.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    Superb
    Oare cum a reusit Asesoft sa puna mana pe un jucator ca Dee Brown?! Americanul a fost stelar. Statisticile lui, desi generoase, nu spun totul despre prestatia pe care a avut-o: energie in atac, sacrificiu in aparare. Si mai important este modul cum transmite energia si spiritul de sacrificiu coechipierilor, cum ii pune in valoare. Lee inscrie ca la antrenament pe spatiile create de Brown, iar Flowers si Mohammed nu se mai hazardeaza pentru ca-l au langa ei pe Brown sa-i tempereze. Este un privilegiu sa poti vedea in Romania asemenea jucatori, asemenea meci...e adevarat, din anticamera Euroligii, dar care ar face cinste chiar si Euroligii.

    cu 9 ani în urmă (22.10.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Jos palaria !
    Fara alte comentarii. Super jucatori...

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Felicitari!
    O intreaga echipa de clasa,din care vreau sa fac totusi doua remarci speciale:Dee Brown-artistul si Pelekanos-profesorul.Mult succes in continuare!

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexx :

    De vis....
    ca sa fiu putin ironic cred ca iar arbitrii au ajutat Ploiestiul sa castige, nu-i asa "prietenii" de dincolo de Carpati? un pic de frustrare cred ca se acumuleaza iar cand priviti la TV ce echipe vin an de an in capitala baschetului romanesc si pleaca cu coada intre picioare...RESPECT ASESOFT, RESPECT CAMPIONILOR!

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Esti varza !
      Sunt fustrat "cand vad privesc la TV ce echipe vin an de an in capitala baschetului romanesc si pleaca cu coada intre picioare" si nu le vede nimeni ... nu apreciati, nu va bucurati cum ar trebui de ce aveti, super-echipe si voi si adversarii, dar scaunele tot goale.
      Poate ar trebui sa jucati pe Ilie Oana, cu baschetul e mai greu, unde nu e nici D-zeu nu cere, campionilor care sunteti, campioni.
      Felicitari jucatoriilor si oamenilor gen Ionut Georgescu !

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      alexx
      plin de inteligenta ceea e ai scris prietene.tocmai ma gandeam ce se poate raspunde la ironia ta, altceva mmai bun nu am gasit:

      http://www.youtube.com/watch?v=5ptTKMR8CBo

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • YMCA Tiger:

      ...
      Respect hotiilor?

      http://www.riseproject.ro/articol/cum-functioneaza-fabrica-de-bani-a-lui-sebastian-ghita/

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Bine punctat Sandor, bine punctat!

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      M-am bucurat sincer si am citit toate aticolele legate de victoria ploiestiul, mi-a facut placere, pana am citit elucubratiile lui alexx cand mi s-a facut brusc sila de sentimentele mele!

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vibe21 :

    !
    Felicitari pentru o victorie frumoasa! Dar nu inteleg cum la un meci cu asemenea miza voi cei din Ploiesti nu reusiti sa umpleti nici jumatate din sala?

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin :

    @Vibe21
    Pai e simplu..nu e un concert de manele si nici nu canta banica gratis..a costat biletul 5 lei, ceea ce e mult prea mult pentru niste suporteri de ocazie! Din pacate...

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexx:

      putini dar cunoscatori
      in primul rand biletele au costat 5 si 10 lei spre informarea ta corecta...o explicatie ar fi ca in poze se vede doar tribuna nou construita care intr-adevar in proportie de 50% a fost goala, cealalta fiind insa plina asa ca vreo 2000-2500 de spectatori tot au fost...daca ne uitam cam cati vin la un meci de fotbal din campionatul romanesc (bineinteles cu exceptiile Craiova si Ploiesti-asta daca o sa ne mai lase nenorocitii de la LPF sa mai populam tribunele de pa Ilie Oana)eu zic ca nu a fost chiar rau pt. un meci televizat;ar mai fi si dominarea cu care ploiestenii au fost invatati in ultimii ani si care a dus la o obisnuinta cu marea performanta si implicit un usor dezinteres!

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      kétezer?
      2500? poate in tot sezonul, cumulat....

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin:

      si totusi..
      am fost in sala, in tribuna nou construita..crede-ma, nu a fost plina cealalta nici pe departe, am zis de bilete de 5 lei pt ca nu are rost sa vbim de 10lei, da, eu am avut de 10. daca si la meciurile astea exista dezinteres..lumea e obisnuita pe langa performanta si cu intrarea gratuita, asta e perioada de adaptare. Atata timp cat vrei sa vezi un spectacol, platesti! si de vazut, cel putin anul asta, eu zic ca sunt destule

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Preturi
      Si gandeste-te ca la Cluj preturile sunt 10 lei in partea de sus si 20 de lei in partea de jos in CAMPIONAT ... la noi sunt 10 lei si 15 intr-un sector, tot in campionat... ce sunt 5 lei sau 10 in Eurocup ? avand si echipa frumoasa, la noi s-ar calca oamenii in picioare, pai si anul trecut la meciurl decisiv din playoff a iesit un scandal imens pe bilete...

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    de dincolo
    buna echipa s-a facut la ploiesti, felicitari si de dincolo de carpati....

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexx :

    cam asa sta treaba
    Ok, am inteles spre satisfactia unora sa spunem ca au fost in sala 50 spre 60 poate 100 de persoane , e bine , nu ... mie mi se pare normal sa platesc 10 lei pe un bilet(sau 40 lei un abonament la 5 meciuri)dar asta nu inseamna ca neaparat banii tin acasa ploiestenii de sala...mai ales ca nu vorbim de un oras sarac, sa ma ierte Dumnezeu...repet s-a creat o obisnuinta de genul de ce sa mai merg oricum suntem superiori si batem azi...i-a sa castigati si voi titlul vreo 10 ani la rand mai vine lumea cu acelasi nerabdare la sala?in incheiere nu pot decat sa ma bucur de performantele echipei si de ce echipe vad la Ploiesti(asa ca atunci cand joaca cu "granzi"ca Sibiul, Clujul etc mai si lipsesc poate sunt pe Ilie Oana, apropo sa nu aud ca si ala e gol ca si Ion Moina)...

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      alexx
      cred ca pentru oameni ca tine a inventat prietenul patronului vostru facultatile fara bac'....

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Trist
    Granzii" aia au dus fraiele baschtului romanesc din 1948 respectiv 1971 incoace, impreuna cu alte echipe. Voi pe unde erati atunci ? Nu va puteti imagina cum e intr-un derby, trairiile pe care voi nu le-ati simtit niciodata, voi preferati aroganta.
    Valoriile nu se uita odata cu timpul si vremurile grele, intr-o buna zi o sa mai castigam si noi, caci asa si-ar fi dorit si regretatul Toci.
    @m.sandor daca iasa ala presedinte, ne ducem dracu` toti.

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      ?
      Nu te supara, dar unde au dus fraiele baschetului? Ca europa nu prea stie nici acum unde suntem pe harta. Spui de noi ca suntem aroganti dar parca tu erai ala care spunea ca Sibiul o sa bata rau la Ploiesti. Nu stiu cum ai vazut tu, dar mi s-a cam parut opusul. Si noi nu am zis nimic inainte. Noi nu am zis ca o sa batem in Eurocup vreo echipa. Dar voi ati spus ca o sa pierdem. Si totusi ne faci pe noi aroganti. Nu stiu de cand urmaresti tu baschetul de la noi, dar daca voi inca refuzati sa recunoasteti contributiile Asesoftului din ultimii 11 ani, atunci o sa te fac si eu pe tine ipocrit. Si stiu ce inseamna derby. Pt noi derbyuri au fost meciurile cu Dinamo, Galatasaray, Lokomotiv, Girona. Da sunt arogant

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      Inca ceva
      si sa nu uit, meciurile Asesoftului sunt catalogate ca fiind derbyuri de siteuri d-astea cu ".com". Iti urez succes. Si da ai dreptate. Nu o sa castigam Eurocup nici anul acesta

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      @ineacsu
      1. era vorba de traditie (intern), iar in extern documenteaza-te pe internet, de participari, erau alte vremuri.
      2. m-am exprimat eu asa ? ca va vom bate rau la Ploiesti ? am spus ca nu imi pasa ce valori aveti, noi trebuie sa mergem sa jucam, ca si ai vostrii sunt oameni, sa nu mergem cu mentalitatea de luser, adica pierzatori de dinainte si sper ca vom da iarasi de pamant cu voi, nu am precizat unde, poate la noi acasa, ex. sezonul trecut.
      3. ai pretentia ca sibienii sa iti recunoasca trecutul patat, ca sa nu zic mizerabil ? e buna asta, ai uitat cumva totul ? asta nu e aroganta, e imaginea pe care o aveti.
      4. am jucat cel putin la fel de multe derby-uri ca voi in trecut ( cu Dinamo, cu Steaua, Barcelona etc), iar spre deosebire de voi, noi jucam in continuare.
      5. Sa fiti sanatosi cu derby-urile voastre cu .com, ar fi frumos sa va bucurati si voi de ele, macar la fel de mult ca noi restul. Succes !

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      derby?
      si daca nu ma insel derbyurile se joaca cu multi specattori in tribune.si bilet pe bani

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    Nu mai stim sa ne bucuram...
    Ce trist: discutii atat de marunte pe marginea unei victorii atat de mari. :( Vorba lui Eleanor Roosevelt, "great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people."

    cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      Eu ma bucur, tocmai asta e problema, nu apreciaza cine ar trebui sa aprecieze primii...prefera arogantele.

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      sanyika cseszeu
      alex baiatule, ai grait un mare adevar....toata lumea vine cu texte ca da, felicitaro etc etc si unii nemaiavand seminte se apuca de mici "ironii".dar las' asa.poti sa ai 10 campionate si 50 castigate, oricum noi , frustratii de dincolo de carpati, ne vom bucura de meciul nostru "traditional" in 31.

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Program rau
      Am vazut ca e vineri, la ora 18:00,cum e mai prost, multi nu o sa poata face deplasarea, macar de era de la ora 20:00...

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      digi
      pai transmisiile tv atunci permit.si mie mi ar fi convenit la 20.eu macar sunt in oras.

      cu 9 ani în urmă (23.10.2014)
    Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    Experti
    Ca si in cazul lui Halep , trebuia sa existe cineva care sa ne spuna de ce sa nu ne bucuram de un succes important al unei echipe romanesti .
    Cainii latra , ursul merge

    cu 9 ani în urmă (24.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!