Stiri

EuroCup - Galatasaray este noua câștigătoare a competiției

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.04.2016

Galatasaray Istanbul și-a trecut în palmares primul trofeu european, după ce a cucerit titlul EuroCup. Turcii i-au învins pe francezii de Strasbourg cu scorul  de 78-67 (27-16, 16-19, 18-19, 17-13) și au recuperat deficitul  de 4 puncte consemnat la partida tur.

În arena Abdi Ikpeci, gazdele au început în forță partidă și au 11 puncte diferență pe tabelă după primul act. Oaspeții au recuperat 4 lungimi în următoarele două secvență, însă în actul decisiv elevii lui Ergin Ataman și-au conservat avantajul și au cucerit primul titlu european din istoria clubului în fața a 11.400 de spectatori.

Erick McCollum a fost cel mai eficient jucător al meciului cu 16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 26 la eficiență. Stephane Lasme a terminat în double-double, 16 puncte și 10 recuperări. Sinan Guler a fost aproape de triple-double cu 14 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Blake Schilb a contribuit la rândul său cu 11 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Mardy Collins a fost cel mai bun jucător al trupei lui Vicent Collet cu 16 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Louis Campbell a terminat cu 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive pentru formația franceză.

Galatasaray obține astfel primul trofeu continental din istoria de 105 ani a clubului. Turcii și-a asigurat asigurat participarea în Euroligă în sezonul viitor după acest succes.

foto: eurocupbasketball.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!