Stiri

EuroCup: Valencia Basket și Alba Berlin vor juca finala

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.03.2019

Valencia Basket și Alba Berlin s-au caificat în finala EuroCup 2019. Ambele echipe au închis duelurile din semifinale în minim de meciuri, după ce au învins în deplasare în meciul 2.

Valencia a bifat a 14-a victorie consecutivă vineri seară (22.03), pe terenul lui Unics Kazan, când s-a impus cu scorul de 79-73. Ibericiiau luat avans încă din primul act când Bojan Dubljevic a strălucit sub panou și și-a dus echipa la 7 lungimi, 23-16. Valencia s-a dus și la 10 puncte în actul secund dar Ndour și Kaimakoglu i-au adus pe ruși înapoi în meci până la pauză, scor 39-36 pentru Valencia. Rușii au preluat conducerea în partea a doua a meciului dar un run de 13-1 al adversarilor în sfert 4, care ducea scorul la 62-54, a decis meciul și calificarea.

Matt Thomas și Sam Van Rossom au fost cei mai buni marcatori ai învingătoarei cu câte 15 puncte fiecare. Erick McCollum a terminat cu 13 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări pentru Unics.

Alba Berlin a câștigat cu 87-81 pe terenul lui Morabanc Andorra, într-un meci în care fiecare echipă a avut moment bune de joc. Germanii aveau 9 puncte avantaj la pauza mare, cu Peyton Siva din nou în mare formă. Andorra a a trecut la conducere după un parțial de 12-0 imediat după reluarea jocului. A urmat un run al oaspeților, care își asigurau un avantaj de 16 puncte, 81-65. Spaniolii nu au cedat și au venit la o posesie în urmă, 83-80, dar  a fost tardiv și Alba Berlin merge în finală.

Peyton Siva a fost cel mai bun jucător meciuluicu 21 de puncte, 3 pase decisive și o recuperare. Rokas Giedraitis a contribuit cu 14 puncte și 5 recuperări pentru germani. Andrew Albicy a fost principalul remarcat de la Andorra cu 20 de puncte, 6 pase decusuve și 2 recuperări, în timp ce Jerome Jordan a adăugat 17 puncte și 7 recuperări.

Finala EuroCup se desfășoară după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, în care Valencia va avea avantajul terenului propriu. Ultimul act din EuroCup va debuta pe data de 9 aprilie și se va încheia cel târziu pe 15 aprilie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!