Stiri

Euroligă - Avancronica Final Four-ului de la Belgrad

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.05.2018

Final Four-ul Euroligii masculine se va desfășura în acest weekend la Belgrad. Fenerbahce Istanbul, Zalgiris Kaunas, CSKA Moscova și Zalgiris Kaunas sunt echipele care se vor duela pentru trofeu la Stark Arena, o arenă cu o capacitate de 18.386 de locuri.

Ultimele trei câștigătoare ale Euroligii masculine sunt prezente la Belgrad. Real Madrid în 2015, CSKA Moscova în 2016 și Fenerbahce Istanbul în 2017 sunt ultimele echipe care au pus mână pe trofeu. A 4-a echipă de la acest Final Four, Zalgiris Kaunas, se află pentru prima dată la turneul final al competiției în noul format.

Fenerbahce Istanbul vs Zalgiris Kaunas

Prima semifinală pune față în față pe Fenerbahce, campioana în exercițiu, și Zalgiris Kaunas, revelația actualului sezon din Euroligă. În această semifinală vom avea un duel interesant la nivelul băncilor tehnice. Sarunas Jasikevicius, acum antrenor la Zalgiris, îl va întâlni de Zeljko Obradovic, fostul său tehnician. Saras a jucat sub comanda legendarului antrenor, iar în 2009 aceștia cucereau Euroliga cu Panathinaikos Atena. La nivelul jucătorilor, match-ul dintre Brandon Davies și Jan Vesely se anunță unul aprins sub panou. Cei doi au făcut un sezon excelent și pe lângă fazele spectaculoase, au fost extrem de eficienți. Chiar dacă Zalgiris pleacă pe hârtie cu șansa a doua, trebuie menționat că în acest sezon de excepție, lituanienii au reușit să câștige în fața lui CSKA Moscova, Fenerbahce, Panathinaikos și Olympiacos, primele 4 clasate după sezonul regulat.

CSKA Moscova vs Real Madrid

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni echipele care au marcat cel mai mult în acest sezon de Euroligă. CSKA Moscova are o medie de 89.2 puncte pe meci, în timp ce Real Madrid a înscris 85.7 punte pe confruntare. Cu siguranță ne putem aștepta la un meci cu multe puncte. Ambele echipe se bucură de revenirea unor jucători importanți. CSKA Moscova se va putea baza pe Kyle Hines și Nando de Colo, jucători care au absentat în seria de playoff cu Khimki Moscova. Real Madrid a profitat deja de revenirea lui Sergio Llull în bătălie din sferturi cu Panathinaikos. CSKA Moscova și Real Madrid sunt două echipe obișnuite cu prezența în Final Four-ul Euroligii dar este pentru prima dată când se vor întâlni la turneul final în noul format.

Programul jocurilor din semfinale:

Fenerbahce Istanbul vs Zalgiris Kaunas - vineri, 18 mai, ora 19:00
CSKA Moscova vs Real Madrid - vineri, 18 mai, ora 22:00

Partidele de la Final Four-ul Euroligii masculine - ediția 2017/2018 vor putea fi urmărite în direct la Digi Sport 4 (semifinalele) și Digi Sport 3 (finalele).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!