Stiri

Euroligă. CSKA Moscova a câștigat în infernul de la Atena (Video)

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
20.01.2018

panathinaikos cska moscova euroliga baschet

Anadolu Efes Istanbul a pierdut partida de pe teren propriu, contra Fenerbahce Dogus Istanbul, scor 84-89. Gazdele au avut un început promițător, cu un run de 10-0, însă oaspeții au revenit repede în joc, iar cele două au terminat primul sfert la egalitate. În actul al doilea, Fenerbahce și-a creat un avantaj considerabil, care le-a și asigurat victoria. Toney Douglas a fost de departe liderul gazdelor, cu 29 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. De partea cealaltă, pentru învingători s-a remarcat Brad Wanamaker, care a fost aproape de un double double, cu 18 puncte, 4 recuperări și 8 pase decisive.

Astfel, Anadolu Efes a ajuns la un total de 5 victorii și 14 înfrângeri și se află pe ultima poziție a clasamentului, pe când Fenerbahce se metine pe podium, cu 13 victorii și 6 înfrângeri.

CSKA Moscova învinge în deplasare Panathinaikos Atena, scor 75-70. A fost un meci echilibrat, jucat de la egal la egal până în ultimul act, când cu 2 minute rămase din meci, oaspeții reușesc să se desprindă și să-și adjudece partida. Nikos Pappas a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 14 puncte, iar pentru ruși, Sergio Rodriguez a fost lider, cu 21 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +15.

În urma acestui meci, Panathinaikos Atena ajunge la 12 victorii și 7 înfrângeri, iar CSKA Moscova este în continuare în fruntea clasamentului, cu 15 victorii și 4 înfrângeri.

AX Armani Milano câștigă la limita în compania celor de la Baskonia Vitoria Gasteiz, scor 73-72. Cele două echipe și-au împărțit sferturile, trecând fiecare pe rând la conducere. Italienii s-au impus printr-un coș de două puncte înscris în ultima secundă de Theodore Jordan. Pentru gazde s-a remarcat Tornike Shengelia, care a terminat meciul în double double, cu 17 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. De partea cealaltă, Andrew Goudelock și Theodore Jordan au fost la egalitate, cu câte 16 puncte fiecare.

Cu această victorie, AX Armani Milano are un scor general de 6 victorii și 13 înfrângeri, iar Baskonia Vitoria Gasteiz a ajuns la 8-11.

Real Madrid și-a stricat seria celor 7 victorii în Euroligă. Madrilenii au cedat în duelul iberic al serii, în fața celor de la Unicaja Malaga, scor 80-75. Gazdele au dominat meciul încă de la început și nu au cedat partida, chiar dacă oaspeții au dat semne de revenire și au luptat până în ultima secundă. Ray Maccallum și Adam Waczynski au fost la egalitate, cu 15 puncte marcate, iar de partea cealaltă Luka Doncic a fost lider, cu 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

În urma acestei etape, Unicaja Malaga a adunat 8 victorii și 11 înfrângeri, iar Real Madrid are un scor general de 12-7.

Următoarea etapă a Euroligii masculine se va juca pe 25 și 26 ianuarie:

25 ianuarie

Panathinaikos Atena- Zalgiris Kaunas

Real Madrid- Anadolu Efes Istanbul

Unicaja Malaga- Baskonia Vitoria Gasteiz

26 ianuarie

CSKA Moscova- Brose Bamberg

Fenerbahce Istanbul- FC Barcelona

Steaua Roșie Belgrad- Olympiacos Piraeus

Valencia Basket- Khimki Moscova

AX Armani Milano- Maccabi Tel Aviv

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!