Stiri

Euroligă. Campanie importantă de transferuri pentru FC Barcelona

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.07.2018

Kevin Pangos în duel cu Chris Singleton, pe când îmbrăcau uniforma lui Zalgiris respectiv Panathinaikos

FC Barcelona încearcă să redevină o forță în Euroligă după două sezoane ratate, în care nici măcar nu a emis pretenții la playoff. Catalanii i-au prelungit contractul antrenorului Svtislav Pesic, au realizat trei transferuri și îl pregătesc deja pe la patrulea. Totuși, pentru fanii Barcelonei există și motive de întristare prin faptul că Juan Carlos Navarro negociază termenii retragerii, chiar dacă „La Bomba” și-ar fi dorit să mai evolueze pentru încă un sezon.

Primul transfer realizat de FC Barcelona în acest off-season a fost cel al lui Chris Singleton. Pivotul american în vârstă de 28 de ani a venit de la Panathinaikos Atena, acolo unde a jucat în ultimele două sezoane. Singleton a jucat 34 de partide pentru PAO în sezonul 2017/2018 și a avut medii statistice de 10.3 puncte, 5.8 recuperări și 1.0 intercepții. Americanul are trei sezoane la activ în Euroligă. Singleton și-a început cariera profesionistă în NBA la Washington Wizards, după care a mers în China la Jiangsu Nangang Dragons înainte de a semna cu Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Barcelona și-a adus un shooter cu mare experiență în EuroCup. Kyle Kuric se alătură echipei „blaugrana” după ce în sezonul trecut a jucat în Rusia la Zenit Sankt Petersburg. În stagiunea trecută din EuroCup, americanul cu origini slovace, a avut cifre 15.3 puncte și 3.5 recuperări cu un procentaj de 43.3% de la mare distanță. Kuric are experiență și în baschetul spaniol, acolo unde a mai jucat pentru Estudiantes Madrid și Gran Canaria.

Ultimul transfer anunțat de Barcelona, și poate și cel mai răsunător, este cel al lui Kevin Pangos. În vârstă de 25 de ani, el vine de la Zalgiris Kaunas, surpriza plăcută din sezonul trecut al Euroligii, care a ajuns până în Final Four, acolo unde s-a clasat pe podium. 36 de partide a jucat Pangos în sezonul trecut al Euroligii și a acumulat medii de 12.7 puncte cu un procentaj de 47.5% de la 3 puncte și 5.9 pase decisive. Kevin Pangos și-a început cariera profesionistă chiar în Spania, la Gran Canaria, după care a trecut la Zalgiris Kaunas.

Al 4-lea transfer așteptat la Barcelona este cel al lui Artem Pustovyi, jucător care se află sub contract cu Obrodario. Catalanii trebuie să achite clauza de reziliere a jucătorului ucrainean, care este așteptat să semneze un contract pe trei sezoane. Campania de achiziții a Barcelonei rămâne deschisă, cel mai probabil și după materializare transferului lui Atrem Pustovyi.

Nu există loc pentru Juan Carlos Navarro în lotul de jucători al Barcelonei pentru sezonul 2018/2019

Juan Carlos Navarro negociază termenii retragerii cu Barcelona, după ce a fost informat că nu mai intră calcule pentru lotul lui Svetislav Pesic din stagiunea viitoare. „La Bomba” și-a exprimat dorință de a mai juca încă un sezon chiar dacă a ajuns la 38 de ani. În 2017, Navarro a semnat un contract pe zece ani cu Barcelona care prevede însă clauze referitoare la rolul său în cadrul clubului. Barcelona își dorește ca Juan Carlos Navarro să fie cooptat în conducerea clublui, lucru care se pare că va fi și aceptat de legenda catalanilor.

Juan Carlos Navarro a jucat aproape în întreaga cariera la Barcelona, mai puțin în sezonul 2007/2008 când a fost în NBA la Memphis Grizzlies. În cele 20 de sezoane în uniforma blaugrana, Navarro a cucerit două titluri în Euroligă, 8 titluri în Liga ACB și alte 7 Cupe ale Spaniei.

FC Barcelona s-a și despărțit deja de câțiva jucători importanți din sezonul trecut precum, Petteri Koponen, Aleksandar Vezenkov, Adrien Moerman Edwin Jackson, Phil Pressey, Jaylen Reynolds și Moussa Diagne.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tjl :

    Obrodario nu exista,
    poate Obradoiro, din prima divizie spaniola ...

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!