Stiri

Euroliga – Panathinaikos câștigă meciul zilei în fața Barcelonei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.11.2018

Etapa a 8-a din sezonul regulat al Euroligii masculine a fost închisă miercuri seară cu patru partide, în care echipele gazdă și-au apărat avantajul terenului propriu.

În prima partidă a zilei de 21 noiembrie, Khimki Moscova a trecut pe teren propriu de Buducnost Podgorica, cu scorul de 85-69. Rușii au fost în permanență în avantaj după sfertul secund. Echipa vizitatoare a redus 8 puncte la rând din deficitul de 17 și au dus scorul la 67-58 dar Mickey, Shved și Markovic aveau să închidă partida, în favoarea rușilor. Alexey Shved a fost omul meciului cu 22 de puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive, urmat de Jordan Mickey cu 17 puncte și 8 recuperări. Earl Clark a fost principalul artizan al oaspeților cu 19 puncte. Khimki a bifat al doilea succes al sezonului, în timp ce Buducnost rămâne cu un singur succes în actuala stagiune.

CSKA Moscova a avut emoții la jocul de pe teren propriu cu Zalgiris Kaunas, care a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a-și decide învingătoarea. CSKA a marcat 15 puncte în ultimele 3 minute din timpul regulamentar și a șters avantajul lituanienilor de 9 puncte, trimițând meciul în overtime. Will Clyburn decidea scorul final în prelungiri cu două libere marcate când mai erau 18 secunde de joc. Scor final 99-97. Sergio Rodriguez a fost cel mai bun jucător al partidei cu 24 de puncte și 6 pase decisive. Antanas Kavaliauskas a încheiat cu 19 puncte și 8 recuperări pentru Zalgiris. CSKA rămâne neînvinsă după 8 etape din Euroligă, în timp ce Zalgiris ajunge la un record de doar 3 victorii și 5 înfrângeri.

Duelul vechilor rivale din Euroligă a fost câștigat de Panathinaikos, care a trecut pe teren propriu de Barcelona cu scorul de 76-70. Elevii lui Xavi Pascual au condus în majoritatea timpului dar și-au asigurat victoria abia în ultimul minut de joc. DeShaun Thomas a fost cel mai bun marcator al învigătorilor cu 14 puncte, în timp ce Nick Calathes s-a remarcat cu 12 pase decisive. Kyle Kuric a marcat 17 puncte pentru Barcelona. Ambele formații au în clasament câte 5 victorii și 3 înfrângeri.

Olimpia Milano a trecut la o posesie de Baskonia, scor 93-90. Meciul a fost strâns și spaniolii au fost în avantaj de câteva ori pe parcursul sfertului patru. Mike James și compania au găsit răspuns de fiecare dată și au adus a 6-a victorie a sezonului pentru Olimpia Milano. Valdimir Micov și Mike James au impresionat pentru gazde, primul cu 22 de puncte marcate și cel de-al doilea cu 20. Vincent Poirier și Matt Janning au marcat fiecare câte 18 puncte pentru Baskonia, echipă care rămâne la un record de 2 victorii și 6 înfrângeri în acest sezon.

Partidele din Euroligă continuă și astăzi, 22 noiembrie, cu etapa a 9-a din care avem următoarele confruntări:

Darussafaka Istanbul vs Anadolu Efes
Olympiacos vs Real Madrid
Maccabi Tel Aviv vs Fenerbahce
Gran Canaria vs Bayern Munchen

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!