Stiri

Euroliga. Se dă startul showului din cea mai importantă competiție continentală

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
11.10.2018

Dacă vă era dor de serile de baschet de calitate, ei bine, așteptarea a luat sfârșit! Turkish Airlines Euroleague începe săptămâna aceasta cu meciuri ce merită cu siguranță urmărite. 

Euroliga se intoarce in casele iubitorilor de baschet cu derby-uri de foc încă din prima etapă.

Seara de joi se deschide cu duelul dintre CSKA Moscova și FC Barcelona Lassa, meci ce va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 4, cu începere de la ora 20.00. Deși a terminat sezonul regulat pe poziția de lider, CSKA Moscova a cedat in Final 4 și a terminat competiția pe locul 4. De partea cealaltă, FC Barcelona Lassa nu a reusit să avanseze in play-off, clasându-se pe locul 13 la sfârșitul campionatului. Dintr-un total de 22 de partide directe, rușii conduc cu scorul de 13-9.

Panathinaikos OPAP Atena întâlnește Maccabi Fox Tel Aviv pe teren propriu, joi, de la ora 21.00. În sezonul 2017/18, gazdele s-au clasat pe pozitia a 5-a, iar de partea cealaltă, oaspeții au ratat la limită accederea în play-off și au terminat competiția pe locul 9. Cele două formații duc o luptă strânsă în duelurile directe, scorul fiind 12-10 în favoarea grecilor.

FC Bayern Munich și Anadolu Efes Istanbul dau startul duelurilor directe într-o competiție europeană chiar în prima etapă a Euroligii, joi de la ora 20.30. Oaspeții au terminat sezonul anterior pe ultima poziție a clasamentului, reușind să obțină doar 7 victorii din 30 de meciuri.

Ziua inaugurală a noului sezon de Euroligă se încheie cu meciul campioanei en-titre, Real Madrid, contra celor de la Darussafaka Istanbul. Spaniolii și-au adjudecat titlul suprem, în urma unui duel contra celor de la Fenerbahce Dogus Istanbul, în Štark Arena din Belgrad. Darussafaka Istanbul revine în Euroligă după ce a absentat un sezon, iar la ultima sa participare a reușit să ajungă până în faza play-off-ului. Madrilenii conduc în partidele directe cu scorul de 4-2. Meciul dintre cele doua echipe se joacă în direct pe Digi Sport 4, cu începere de la ora 22.00.

Partida dintre Buducnost VOLI Podgorica și Armani Olimpia Milano deschide a doua seară de baschet european a săptămânii. Muntenegrenii revin și ei în Euroligă după o absență de 16 sezoane. Cea mai bună clasare a acestora a fost în sezonul 2000/2001, când au reușit să ajungă în play-off. De partea cealaltă, italienii au terminat competiția pe poziția a 14a în sezonul precedent.

Duelul dintre Khimki Moscova Region și Olympiacos Pireu va fi transmis pe Digi Sport 4, cu începere de la ora 20.00. Ambele echipe au reușit să se califice în play-off-ul sezonului precedent, însă niciuna nu a depășit această etapă, astfel că, grecii de la Olympiacos Pireu s-au clasat pe poziția a 6-a, în timp ce Khimki Moscova a fost pe locul 7. În ceea ce privește meciurile directe, dintr-un total de 8 partide, Olympiacos Piraeus și-a adjudecat 5.

Zalgiris Kaunas, una din finalistele sezonului trecut întâlneste Baskonia Gasteiz, pe teren propriu. Gazdele au cedat semifinala din Štark Arena contra celor de la Fenerbahce, însă au reușit să învinga CSKA Moscova și să se claseze pe locul al treilea. De partea cealaltă, Baskonia a terminat competiția pe locul 8, reușind să ajungă până în faza play-off-ului. Cele două formații s-au întâlnit până acum de 18 ori, iar Baskonia conduce cu 10-8.

Fenerbahce Istanbul și Gran Canaria închid prima etapă a noului sezon de Euroligă, iar meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 4, de la ora 21.45. Gazdele au pierdut finala sezonului precedent în fața celor de la Real Madrid, scor 85-80, pe când Gran Canaria este debutantă în Euroligă, singura competiție externă în care a participat fiind EuroCup.

Foto: Euroleague.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!