Stiri

Euroliga caută soluții pentru calendarul FIBA

Eduard Popa

Eduard Popa
21.09.2017

euroliga 2017 campioni fenerbahce

Euroliga a propus un nou calendar de desfășurare a meciurilor tuturor partenerilor săi, inclusiv cluburile participante și FIBA. Scopul acestui calendar este ca jucătorii importanți să poată participa și la meciurile echipelor de club și la cele ale naționalelor reprezentative de baschet.

Astfel, oficialii din Euroligă au propus un sistem care ar presupune 4 săptămâni de cantonament cu echipele lor, 38 de săptămâni de competiție, două săptămâni de cantonament împreună cu echipele naționale, 4 săptămâni de competiții internaționale și încă patru săptămâni de repaus total pentru jucători, după cum urmează în graficul următor:

euroliga program nouScopul acestui sistem este ca fanii baschetului mondial să se bucure de prezența celor mai buni jucători pe parchet, indiferent de miza jocului sau de competiție.   

Reamintim că problema a venit după ce mai multe vedete, printre care „Gigi” Datome și Georgios Printezis, au anunțat că renunță să participe în sezonul viitor la meciurile din calificări ale naționalelor lor de baschet.

Un astfel de calendar ar afecta șansele României de a se califica din turneul de precalificare, în care țara noastră va întâlni selecționatele Croației, Italiei și Olandei.

Meciurile naționalei României sunt programate astfel:

Italia vs România – 23 noiembrie 2017 (joi)
România vs Olanda – 26 noiembrie 2017 (duminică)
Croația vs România – 23 februarie 2018 (vineri)
România vs Italia – 26 februarie 2018 (luni)
Olanda vs România – 28 iunie 2018 (joi)
România vs Croația – 1 iulie 2018 (duminică)

Urmează să vedem care va fi reacția FIBA la propunerea organizatorilor Euroligii.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!