Stiri

Evoluțiile stranierilor români în weekend-ul recent încheiat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.10.2018

emi cate ucam murcia

Weekend-ul recent încheiat nu a fost unul foarte fericit pentru doi dintre jucătorii români care evoluează în străinătate. Echipele la care evoluează Emanuel Cățe și Alexandru Olah au pierdut în etapa recent încheiată, în timp ce echipa lui Rareș Uță rămâne neînvinsă în Liga EBA.

UCAM Murcia, echipa lui Emanuel Cățe, a avut o deplasare dificilă pe terenul formației de Euroligă, Baskonia Gasteiz. Formația bască s-a impus fără nicio problemă, cu scorul de 93-49. Emi Cățe a fost cel mai bun jucător de la echipa învinsă și a încheiat cu 11 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și 3 turnovers pentru un indice al eficienței de 16 unități. Pivotul român a fost de departe cel mai eficient jucător din echipa lui, niciun alt coleg al său nereușind să depășească 10 unități la eficiență. Pentru Emanuel Cățe urmează un nou meci în Basketball Champions League, acolo unde UCAM Murcia va da piept cu Nizhny Novgorod.

Tot în Spania, dar în Liga EBA, Rareș Uță a evoluat pentru echipa secundă a lui Gran Canaria în victoria cu Casvi, scor 68-65. Pivotul român a jucat 11 minute și nu a reușit să marcheze în acest interval, trecându-și în cont doar 6 recuperări și o pasă decisivă. Gran Canaria II a ajuns la cinci victorii consecutive în acest sezon și este lider în Grupa B din Liga EBA.

Alexandru Olah a evoluat și el în acest weekend în campionatul din Belgia, în înfrângere lui Kangoeroes Mechelen în fața lui Leuven Bears, scor 76-68. Pivotul român a fost titular și a fost utilizat 12 minute, interval în care a strâns 2 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Echipa lui Olah este penultima în Belgia cu un bilanț de o victorie și trei înfrângeri.

*foto: basketball.championsleague

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!