Stiri Vulturi

Exclusiv! Zare Markovski renunță la naționala României

Eduard Popa

Eduard Popa
22.08.2018

zare markovski renunta la nationala

Mutare neașteptată la naționala de baschet masculin a României. Potrivit surselor noastre, antrenorul macedonean Zare Markovski a decis să facă un pas în spate, după preliminariile FIBA World Cup 2019.

Zare Markovski a ajuns la cârma naționalei României după EuroBasket 2017. Tehnicianul ex-iugoslav a condus naționala „Vulturilor” către un palmares de 2 victorii și 4 înfrângeri, într-o grupă cu Italia, Croația și Olanda. Cele două victorii au venit pe teren propriu, cu Olanda, scor 75-68, dar și o victorie de prestigiu pe terenul Croației, lipsită de vedetele din NBA, cu scorul de 58-56.

În ciuda acestor victorii, România a fost spulberată apoi de competitoare în ultimele trei etape și nu a mai reușit să prindă unul dintre cele 3 locuri care duceau în faza următoare a calificărilor, mergând însă în turneul de precalificare pentru Euro 2021, unde vor întâlni Kosovo și Macedonia. Se pare însă că tocmai acest ultim adversar a fost mărul discordiei dintre Markovski și oficiali, chiar dacă tehnicianul ex-iugoslav s-a arătat încântat de lucrurile pe care le-a făcut alături de Emi Cățe & Co în ultimul an.

Astfel, FRB a căutat un alt antrenor iar în locul său favorit să preia postul de selecționer este fostul antrenor al celor de la BC SCM Timișoara, Tudor Costescu.

Costescu a antrenat în 2017 naționala U20 de baschet masculin cu care a câștigat campionatul european de la această categorie de vârstă la divizia B, în urma turneului de la Oradea. De asemenea, antrenorul român a dus echipa timișoreană în postsezon în ultimele două stagiuni, în ciuda unor grave probleme financiare și a câștigat și Cupa României cu BCM U Pitești, în sezonul 2011-2012.

Este o chestiune de ore sau zile până când FRB va confirma informațiile aflate de site-ul nostru.

*foto: fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    FRB
    Pentru ca a vazut ca nu are cu cine, a renuntat. Pacat, Markovski imi placea.

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu te grăbi
      Poate ajunge la Cluj...

      cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      ...si, tulai, ce efect ar produce...
      numai ca sponsoru' din titulatura echipei ar trebui să pluseze un pic, pt ca dl. Markovski e obisnuit cu alte sume decat cele de prin LNBM...
      Ar si fi de unde, daca e sa ne luam dupa ultimul cuantum al profitului vehiculat de presa economica.
      Daca miscarea ar fi completata si de implicarea d-lui Silvasan in "pastorirea" unei / unor grupe din pepiniera, deloc modesta, a clubului, vizand formarea d-niei sale ca antrenor (vezi exemplul dat de colegul sau de generatie, din fotbal, dl. Cristian Chivu) ar fi un castig important pentru viitorul clubului.

      cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Varianta Costescu
    o putea implementa FRB ul de acum un an. Oportunitatea ar fi fost la momentul cand, dupa seria de infrangeri de la debutul campionatului, d-lui Costescu i s-a trasat ca sarcina ca e musai sa apara cu 5 victorii consecutive ca altfel îi bai mare.
    Poate (de fapt sigur) altfel ar fi mers lucrurile la echipa nationala.
    Pe de alta parte, am fi fost vaduviti de placerea vizionarii baschetului jucat de Leii albastri.

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    costescu
    e fara indoiala un antrenor bun. Dar Markovski e peste dupa parerea mea, avand in vedere jocul prestat de nationala in mandatul lui. Demisia lui Markovski e inca un indiciu al mocirlei din FRB, pe care Costescu, lipsit de angajament, ori nu o cunoaste integral, ori o accepta asa cum e. In concluzie, pe termen mediu si lung, o piedere plecarea lui Markovski. Si nu va faceti iluzii, Silva e batut in cuie la Cluj. Mare mirare sa il schimbe cineva pana la finalul sezonului. Si daca mai castiga cupa si joaca o finala de campionat, il mai vedem inca cel putin un an...

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj:

      FRB
      Costescu a lucrat in federatie 5 ani, doar in ultimul an a antrenat, cu siguranta cunoaste mersul din federatie mai bine decat orice alt antrenor 😂

      cu 5 ani în urmă (23.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!