Stiri Cupa României Masculin

F4. BC Mureș speră ca schimbarea antrenorului să producă un șoc pozitiv

Paul Olar

Paul Olar
09.04.2016

BC Mureș Târgu Mureș se va duela pentru un loc în finala Cupei României cu U-Banca Transilvania. Confruntarea va avea loc duminică, cu începere de la ora 16:00, în direct la Digi Sport.

„Tigrii” au oferit, probabil, cea mai clară dovadă că merită să ajungă în careul de ași al baschetului românesc. Cu alte cuvinte, gruparea din județul Mureș a mărșăluit în tururile anterioare, trecând de CSU Atlassib Sibiu, respectiv SCM U Craiova. În manșa cu sibienii, Ivanovic și compania s-au impus cu 82-73. Ulterior, pe teren propriu, mureșenii au câștigat cu 97-73.

A venit seria cu SCM U Craiova, una în care ardelenii și-au asigurat biletele la Final Four încă din partida tur. Respectiva confruntare s-a încheiat la scorul de 89-70. Ulterior, în Bănie, BC Mureș a ieșit triumfătoare, scor 94-76.

În Liga Națională, echipa pregătită de noul antrenor Barnabas Szaszgaspar a acumulat 16 victorii și tot atâtea rezultate negative, clasându-se pe locul cinci. În Play-Off, trupa transilvăneană se va duela din nou cu SCM U Craiova.

De notat faptul că tigrii sosesc la Oradea cu moralul la pământ, din prisma faptului că au pierdut ultimele șase meciuri de campionat. Oficialii mureșeni au socotit că o schimbare este necesară, astfel că au anunțat, vineri dimineața, despărțirea de Audrius Prakuraitis. Lituanianul va fi înlocuit de Barnabas Szaszgaspar, cel care va colabora cu George Trif și Ivan Ivanovic, aflat în recuperare.

La nivelul lotului, prezența lui Alhaji Mohammed atrage atenția oricărui iubitor de baschet. Spectaculosul american este liderul echipei, acumulând medii de 20.8 puncte, 6.0 recuperări și 4.6 pase decisive în Liga Națională. De asemenea, fostul baschetbalist al lui CSU Ploiești a evoluat în manșa cu SCM U Craiova, când a totalizat 19, respectiv 14 puncte.

Luând în calcul faptul că partidele se vor juca în Cupa României, combatantele vor fi forțate să utilizeze în permanență doi sportivi autohtoni. Aici, BC Mureș va miza minute bune pe Laszlo Lazar, un pivot clasic, înalt, a cărui principală armă este recuperarea. De asemenea, va intra considerabil și fundașul Laszlo Polyak sau Yurii Fraseniuk. Ultimul amintit revine chiar după o accidentare.

BC Mureș se află, dacă vreți, în postura Energiei Târgu Jiu de acum doi ani. Gorjenii își schimbaseră antrenorul fix înaintea Final Four-ului de la Ploiești. Cu proaspăt numitul Radu Stroescu pe bancă, oltenii au pus mâna pe Cupă, eliminând marile favorite. Acest scenariu ar fi ideal și pentru BC Mureș. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!