Stiri Cupa României Masculin

F4. Duel ardelean în prima semifinală de la Pitești

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.04.2015

Cupa României

Final Four / Semifinale

Joi, 2 aprilie - Ora 17:15

DigiSport 3

Sala Trivale - Pitești

  Fișa meciului  

Final Four-ul ediției 2014-2015 a Cupei României va fi deschis de un duel extrem de interesant între două echipe din Ardeal, CSU Atlassib Sibiu și BC Mureș Târgu Mureș. Confruntarea va fi găzduită de Sala Trivale din Pitești, iar meciul va putea fi urmărit în direct joi de la ora 17:15 pe DigiSport 3. 

Sibienii pregătiți de Cătălin Vulc au șansa prin acest F4 de la Pitești să repare un sezon ratat în LNBM, în care nu au reușit să prindă play-off-ul. În prima fază a Cupei României, galben-albaștri au dispus de CSM-U Oradea cu o dublă victorie, 83-81 în Bihor, respectiv 82-80 pe Cibin. Apoi, în cea de-a doua fază a competiției, sibienii au trecut de Energia Târgu Jiu într-o dublă cu cântec. În meciul tur, de la Târgu Jiu, gazdele s-au impus cu 82-78, în timp ce în Sala Transilvania, CSU s-a impus tot la 4 puncte diferență, 85-81, însă au reușit să învingă în repriza de prelungiri, scorul final fiind 102-94. În urma acelui joc, actuala deținătoare a trofeului, Energia, a depus memoriu la FRB împotriva arbitrilor. 

De cealaltă parte, BC Mureș Târgu Mureș a întâlnit până acum în această competiție doar pe Steaua CSM EximBank. În optimile de finală, câștig de cauză au avut roș-albaștri, care au pierdut la Târgu Mureș cu 64-68, însă, la București au trecut cu 86-78 în urma a două reprize de prelungiri. Eliminați din punct de vedere sportiv, mureșenii și-au asigurat locul în sferturile de finală, fiind cea mai bună perdantă din prima fază. Ulterior, sorții au decis ca Mureș și Steaua să dea piept și în faza sferturilor. Proaspăt transferat în „Junglă”, Kyndall Dykes și-a purtat echipa spre o victorie clară în prima manșă de la București, scor 91-79. În partida retur, Steaua a reușit să câștige în Ardeal cu 94-88, însă nu a fost de ajuns pentru a obține biletele în Final Four. 

Astfel, în prima semifinală de la Pitești se vor întâlni două echipe cu un parcurs mai mult decât interesant până în prezent în Cupa României. De asemenea, va fi interesant de urmărit cum vor gestiona cele două formații un duel direct disputat pe teren neutru. În cele două partide jucate în sezonul direct, grupările ardelene și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se în propriul fief: CSU Sibiu vs. BC Mureș 91-78 / BC Mureș vs. CSU Sibiu 89-76. În ultimii 10 ani, cele două echipe s-au întâlnit de exact 24 de ori, timp în care mureșenii și-au adjudecat 13 victorii, iar sibienilor le-au revenit 11 la număr. 

Cifrele indică faptul că echipa pregătită de Audrius Prakuraitis pornește ca favorită în acest duel. În ultimele 5 meciuri jucate, alb-albaștri au înregistrat 3 victorii și 2 înfrângeri, eșecurile venind împotriva unor echipe de calibru, Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj, dar și din momentul în care Kyndall Dykes a fost răpus de o accidentare la nivelul genunchiului. Până în prezent nu avem nicio informație clară dacă Dykes va evolua sau nu la Pitești, însă acest lucru ar putea conta destul de mult pentru Mureș în economia evoluțiilor din Trivale. De cealaltă parte, trupa de pe Cibin a câștigat un singur meci din ultimele 5, chiar în ultima etapă în fața celor de la BC Timișoara, scor 89-87, într-un meci în care Matija Ceskovic, om de bază al echipei, nu a evoluat deloc, fiind probabil menajat pentru competiția organizată de BCM U Pitești. 

*Foto: Radu Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!