Stiri

F4.Euroligă - CSKA Moscova o răpune pe Real Madrid și va juca finala

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2019

CSKA Moscova s-a calificat în finala Euroligii 2019, după o partidă foarte disputată în fața lui Real Madrid. Rușii au fost în dificultate în sfertul trei când au avut un deficit maxim de 14 puncte. Elevii lui Itoudis au reușit să remonteze handicapul și au făcut diferența în ultimele două minute. CSKA Moscova se va duela în marea finală cu Anadolu Efes.

Real Madrid a început foarte bine partidă, iar aportul lui Walter Tavares sub cele două panouri le-a oferit ibericilor șansa să se desprindă încă din start. Sergio Llull a marcat un coș de 2 puncte înainte cu 2 minute de încheierea primul sfert și Los Blancos aveau de două ori mai multe puncte marcate decât CSKA, 22-11. Rușii au încheiat însă sfertul cu un parțial de 7-0, alimenatat de Hines și Rodriguez. Tot Chacho restabilea egalitate în startul actului secund. Cele două echipe aveau să meargă umăr la umăr până la finalul reprizei, când Realul aveau o singură posesie avantaj, 45-43. Randolph și Causeur au condus ostilitățile în ofensiva Realului după reluarea jocului. Francezul oferea ibericilor cel mai mare avantaj din meci imediat după jumătatea sfertului trei, când marca de două puncte și ducea scorul la 65-51. CSKA a rămas în joc cu un parțial bun pe final de secvența, prin care reducea 6 puncte din deficitul maxim. Îninatea ultimelor 10 minute de joc se pleca de la scorul de 73-65 pentru echipa antrenată de Pablo Laso. Sergio Llull a irosit trei aruncări de la distanță pe atacuri consecutive ale Realului. CSKA a profitat și s-a apropiat la o singură posesie. Will Clyburn a restabilit egalitatea cu maimult de 3 minute și jumătate rămase de joc. Jeffrey Taylor a replicat rapid cu o triplă. Hunter, Higgins și De Colo iau dus pe ruși în față înaintea ultimului minut, după ce Realul a mai marcat o singură dată prin Randolph. Jocul s-a mutat la linia de fault în ultimul minut și CSKA s-a desprins la 91-87. Sergio Llull a marcat o triplă de efect prin care lansa partida cu 14 secunde rămase de joc. Higgins nu a avut emoții de la libere. Llull a ratat șansa egalării, tot cu aruncare de la distanță iar același Cory Higgins închidea meciul de la linia de fault, 95-90.

Real Madrid a suferit la aruncările de 3 puncte și a înregistrat un procentaj de sub 30% (7/24). Sergio Llull a fost campionul ratărilor și a încheiat partida cu 1/10. CSKA a încheiat partida cu 50% (9/18) din spatele semicercului. Rușii au beneficiat de 42 de aruncări libere, cu 18 mai multe decât Real Madrid și au înscris 13 puncte mai mult decât adversarii de la linia de fault.

Nando De Colo a fost omul meciului cu 23 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Sergio Rodriguez a terminat și el jocul cu 23 de puncte plus 4 pase decisive. Will Clyburn a adăugat 18 puncte și 5 recuperări iar Cory Higgins 11 puncte și 3 recuperări.

Fabein Causeur a fost cel mai bun marcator al Realului cu 18 puncte. Llull a înscris 13 puncte, Randolph 12 iar Rudy și Campazzo câte 10 fiecare.

foto: euroleague.net

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Cred ca aseara Madridul a pierdut pe mana lui Llull in urma celor 3 atacuri consecutive ratate ca urmare a unor aruncari aiurea (contestate si fara coechipieri bine plasati la recuperare). Nu stiu ce a fost in capul lui. Adica pana la momentul respectiv ai 0/6 si mai ratezi o data. Nu ar fi normal sa lasi pe altii pentru ca e clar ca nu e ziua ta buna? Chiar nu exista nici o regula in acest sens?

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Haha
      Nu există așa ceva, există doar gândurile și feeling urile jucătorului și antrenorului. Llul a reușit să scoată atâtea aruncări miraculoase în cariera sa, încât eu nu aș putea să îi reproșez nimic (nici antrenorul nu a făcut-o). Pur și simplu s-a întâmplat să nu intre... Îmi aduc aminte de primul meci al lui Tamulis la noi, era memorialul Tordai, cu U BT. A tras de 10 ori de afară fără să bage vreuna, până să o bage pe a 11 a. Și Dan l-a încurajat permanent să tragă... Mulți l-ar fi făcut pachet atunci... Și uite unde e acum...
      De aia zic, nu poți pune tot pe un jucător, la Real au fost mai multe decizii neinspirate, au avut și probleme cu faulele, tebuiau poate să joace mai mult pe pivoți... Dar no, acum putem zice multe...

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!