Stiri

F4. Euroligă - Olympiacos se califică în finală după o nouă victorie în fața lui CSKA Moscova

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2017

Olympiacos a produs surpriza și a învins campioana în exercițiu, CSKA Moscova, în semifinalele Final Four-ului Euroligii de la Istanbul. Trupa elenă rămâne nașul rușilor la turneele finale de Euroligă, acolo unde a câștigat de fiecare dată în fața moscoviților.

CSKA Moscova a început mai bine partida și după primele minute a reușit să se desprindă la 9 puncte. Mantzaris cu un coș pe sirenă a făcut ca diferența în primul sfert să fie de două posesii, 18-12 pentru ruși. Teodosic și De Colo au făcut legea în sfertul secund și o duceau pe CSKA la un maxim plus 12. Grecii recuperau 5 puncte în ultimul minut al reprizei după reușitele lui Mantzaris și Agravanis. CSKA conducea la pauzăcu 40-33. După revenirea de la cabine tot rușii au rămas la conducere, însă jocul a devenit unul mai echilibrat. În sfertul decisiv, Vasilis Spanoulis și-a intrat în rol. A marcat 4 puncte la rând prin care egala ostilitățile pe tabelă. Tot Spanoulis avea să-și ducă echipa în avantaj cu 2 minute rămase de joc, 74-73. Birch a mai adăugat 2 puncte pentru greci, iar Green păstra acest avantaj și la intrarea în ultimul minut. Milso Teodosic nu a fost inspirat pe final, a ratat o liberă și o aruncare de la 3 puncte. Rușii i-au trimis pe greci la libere însă nu au mai putut reveni. Olympiacos a trecut CSKA cu scorul de 82-78.

Vasilis Spanoulis a fost din nou liderul lui Olympiacos cu 14 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Printezis și Papanikolaou au totalizat și ei 14 puncte, iar Vangelis Mantzaris a contribuit cu 12 puncte.

Milos Teodosic a fost cel mai bun jucător al rușilor cu 23 puncte. Nando De Colo a adăugat 16 puncte, iar Aaron Jackson 12.

foto: euroleague.net

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Management
    Bugetul de 35 m făcut praf de către o echipa cu unul de 12,5 m. Surpriza uriașă, care va declansa probabil vreun ,,cutremur" prin lotul lui CSKA.

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      Nu,
      nu a fost p surpriza ....uriasa.

      cu 6 ani în urmă (20.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!