Stiri Cupa României Masculin

F4. Marcel Țenter: „Sunt foarte fericit pentru acest trofeu și sper ca acest lucru să închege și mai mult nucleul nostru de bază”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.04.2016

U BT Cluj-Napoca a continuat istoria din Final Four-ul Cupei României și nu a permis echipei gazdă să pună mâna pe trofeu. Formația clujeană a învins pe CSM CSU Oradea cu scorul de 82-75 și a cucerit primul trofeu al sezonului. La conferința de presă, Marcel Țenter, antrenorul lui U BT Cluj s-a declarat extrem mulțumit de demostrația de pe parchet a băieților săi:

„În primul rând, vreau să încep prin a-i mulțumi soției mele, copiilor mei și tutror celor care au fost în jurul meu în timp de mare presiune și stres. În al doilea rând vreau să-mi felicit echipa pentru că băieții au demonstrat că și în condiții extrem de vitrege, publicul orădean a făcut o presiune extraordinară, am reușit să rămânem stăpâni pe noi și să jucăm un baschet care să ne facă mândri de munca noastră. Sunt foarte fericit pentru acest trofeu și sper ca acest lucru să închege și mai mult nucleul nostru de bază și să jucăm din ce în ce mai bine în continuare.”

Antrenorul român a fost întrebat dacă a fost mulțumit de evoluția jucătorilor români, la care a răspuns:

„Cu bune, cu rele ca toată lumea. Sigur că regulamentul este strict, iar dacă jucătorii români nu au o zi bună sigur se reflectă în jocul echipei. Vreau să îl remarc pe Nandor Kuti, care a făcut un meci extraordinar pentru vârsta lui, pentru minutele care le-a primit în campionatul acesta, m-a răsplătit cu un joc fenomenal și îi mulțumesc. Sper să continue și să devină un jucător foarte bun atât pentru noi cât și pentru naționala României.”

Întrebat dacă acumularea rapidă a 5 greșeli de echipă în sfertul decisiv le-a îngreunat munca, Marcel Țenter a replicat:

„Mă bucur că am câștigat, restul sunt detalii. A fost mai dificil, dar nu are rost să disecăm jocul. Până una alta, a fost un arbitraj exemplar. Vreau să felicit arbitrii și de ieri și de azi. Au demonstrat un control deosebit asupra jocului și nu au fost nici un fel de probleme, întrebări dacă a fost sau nu a fost, deci au controlat extraordinar de bine jocul și ieri și azi.”

Tehnicianul sătmărean a vorbit și despre însemnătatea acestui trofeu:

„Mă bucur foarte mult, pentru mine U BT Cluj înseamnă foarte mult. Eu am câștigat ca și jucător două titluri, am câștigat ca și antrenor un titlu și acum a reușit să aduc și o Cupă a României. Mă bucur foarte mult pentru fanii noștri, le mulțumesc foarte mult, i-am simțit tot timpul chiar dacă au fost în inferioritate numerică dar ei au fost extraordinar de inimoși și i-am auzit pe tot parcursul meciului.”

În final, Marcel Țenter a fost întrebat dacă acest trofeu aduce mai multă satisfacție, mai ales după ce evoluțiile echipei din ultima vreme au fost contestate. Antrenorul a răspuns:

„Noi am început un nou proiect anul acesta. Întotdeauna când începi un nou proiect drumul este sinos. Vă dau un exemplu, Obradovic anul trecut la Fenerbahce a avut un buget de peste 25 de milioane de euro și nu a luat nici un trofeu. Acum nu poate să piardă. Într-un ciclu normal echipa ajunge la turație maximă în al doilea spre al treilea an. Acum dacă cineva înțelege și are răbdare, astea sunt întrebările logice și normale.”

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    fara rautate...
    ... dar cred c-ar trebui ca si antrenorul sa invete ceva de la jucatorii sai in seara asta... a fost un moment de cotitura pe final, in care jocul putea lua o cu totul alta directie. Pe scurt: "capul jos si zi MERCI!" ;)

    cu 7 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pfuiuiuiui...dapai tu te compari cu Oradovic mah?
    Vezi ca esti in al doilea an de proiect maestre...da ma rog proiectu incepe cand iti iese tie treaba...tipic:)))

    Tenter nu intelege un lucru simplu. Nimeni, absolut nimeni nu i-a cerut trofee pana acum. In primul rand, avdn o echipa cu jucatori unu si unu, toata lumea si-a dorit sa vada un baschet ca in anii 90, un baschet frumos. Exact asa cum a inceput acest proiect in noimebrie 2004 cu Misha Perisic...cu un baschet frumos care pana la urma avand juctaori de valoare va duce si la trofee. Jocul ne doare mah, nu prostiile tale.

    Inc ao chestie, eu nu stiu inc e emisfera lui moase-ta pe gheata traieti. In Romania dca afaci o echipa peste noapte cu bani multi, poti lua titlul, Bt ti-a facut-o din timp. Acets lucur nu se aplica la nivelul lui Obradovic. Trezeste-te omule...ai fost idolul tribunelor ca jucator si acuma te tine norocul. Dac aaveai norocu asta ca juctaor, darama nea Marcel recordul lui Mircea

    cu 7 ani în urmă (11.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume:

      free62
      Daca echipa castiga castiga cu noroc, daca nu castiga de ce nu a castigat, oricum Tenter e vinovat.
      Tu - free62 - ai o problema de-a dreptu' personala cu Tenter si te refulezi pe site-ul asta. Nu mai bine mergi si ii zici lui direct ce ai de zis, poate ii dai si niste sfaturi de cum ar trebui sa antreneze echipa, ca din perspectiva ta pare foarte usor.
      Ideea de baza, nu stiu despre altii, da eu m-am saturat sa-ti citesc nemultumirile care-s legate exclusiv de Tenter si de nimeni si nimic altceva. Probabil tu esti perfect si ai dreptu'.

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      L-am suportat un sezon intreg, nu am zis nimic(am mai zis doar ca e incompatibil in unele momente), am tot sperat ca echipa va creste si va incepe sa joace, chiar m-am contrat cu TDM si altii carora acum el dau dreptate. Deja multi am ajuns sa nu mai suportam baschetu asta indiferent de rezultat. Mie dupa ce am vazut in sezonul nu imi mai pasa nici daca castiga campionatul...Pai am abonament de cand s-o infiintat abonamentele, am mers la meciuri la 11 dimineata pt echipa asta si acuma cand is toate conditiile sa vad cel mai prost baschet ever? Si tot eu am o problema cu si refulez?
      La urma urmei scriu ce vreau si scriu cu argumente...1000 de argumente contra Tenter ca antrenor. Ce vrei sa ne apucam de pe vremea cand antrena echipa a doua in Divizia B? Pe vremea aia Roschnafsky a depasit un pusti de la echipa a doua, dandu-si mingea pe la spate ca un vulpoi batran...si numa il aud pe Tenter: "Baaa copile, tu mai vrei sa joci baschet in viata ta?". Pai asta e comportament de om normal mah? Pana cand sa inghit magaria asta care o vad pe teren?

      Si eu nu sunt perfect. Eu imi fac meseria cu demnitate si responsabilitate si stiu sa ridic mana cand lucrurile nu ies. Tenter de ce drac nu stie?

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca zoran11:

      free62
      da ce nu iese ? Tocmai s-a cucerit prima cupa din istoria clubului . Si stim ca performantele iti atrag oamenii la sala nu baschetul spectaculos . Echipa nu joaca inca la potentialul maxim , dar e o un proiect bazat pe 2 sau mai multi ani . S-au tot ce a castigat el a fost bazat pe noroc ? :)) A fost meritul lui si a echipei . Chiar te consider cunoscator de baschet si iti citesc parerile . Dar vrei sa zici ca la Oradea a fost noroc ca am depins de aruncarea lui Adamovic ? S-au luptat 4 sferturi cu o echipa favorita la titlu , care si are un nucleu deja format . S-au ca e noroc ca a marcat Adamovic ? E jucator de baschet .. pentru asta s-a antrenat toata viata . Si foarte bine ca a luat faza pe cont propriu . Este un conducator de joc extrem de inteligent cu o mana excelenta si si-a asumat aruncarea . Este o victorie muncita de intreaga echipa . Ai putina rabdare si incredere si tu ...

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume:

      Free
      Juri pe rosu ca n-ai mai zis nimic de rau de Tenter sezonu asta? Dacă meseria ta e hater atunci într-adevăr ți-o faci cu demnitate și chiar aproape de perfecțiune as zice. Ideal ar fi mergi la un meci la orice sport ar fi el ca sa te relaxezi si sa te bucuri de meci nu sa cauți nod-n papura. Altfel poți sa te iei de mână cu elevu

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ma tu imi citesti commenturile sau vorbesti asa fara tine? Ca daca ma compari asa de-a lela cu elevu sau alt emancipat din galeria minue, atunci o sa imi permit sa schimb limbaju, clar? Nu (mai) suport jocu propus de Tenter si punct, ce nu ai inteles....si cu abonamentu in jeb am dreptu sa comentez mai ales la final de sezon, pana crapa tastatura...si cand ma duc la sala tot asa am dreptu sa il contest. Da ce cu jocu asta de doi rahati te poti relaxa? Asa nu m-am mai relaxat de pe vremea lui Moraru, alta epoca de glorie...Mai bn, chiar mult mai bn ma relaxam pe vremea lui Roti decat acuma

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume:

      Free
      Dapoi din partea mea poți folosi ce limbaj vrei, iar la cat comentezi îmi permit sa te compar cu elevu cel veșnic nemulțumit. Te obliga cineva sa mergi la meciuri? Dacă îți dăunează grav sănătății evită :)

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai probabil ca daca raman acelasi antrenor si mai ales aceleasi principii de joc, asta se va intampla din sezonul viitor, nu o sa ma mai duc ca de banii de abonament pot sa imi cumpar tigari/bere/pop-corn si sa ma uit la Diji Teve vb aia...
      Vesnic nemultumit de acets sezon, ca daca imi adud aminte de echipa lui Pintea de acu doi deja parca incep sa zambesc si eu...

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      free62
      Nu stiu cine este faranume si nu ma intereseaza dar coment-urile tale le astept cu interes dupa toate meciurile clujenilor

      cu 7 ani în urmă (12.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume:

      un moldovean
      de ce le astepti cu interes, nu poti gandi de unu singur, iti trebuie pe cineva care sa iti zica cum si ce?

      cu 7 ani în urmă (13.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu vrei totusi sa te pregatesti sa il primesti triumfal pe antrenorul tau favorit luni? Asa ca pe un adevarat campion...Ca sa nu mai discutam de spectacolul fara masura ce va avea loc dupa primirea triumfala

      cu 7 ani în urmă (13.04.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Si dcaa intradevar l-a injurat pe Adamovic, atunci e foarte grav...

    cu 7 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    49,9999 % castigat !
    Cupa pierduta de CSM U Oradea ..... Ne mai intalnim in MAI !

    cu 7 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter
    In istorie ramane cu aceasta cupa, dar pentru noi ramane ca cel mai urat sezon de pana acum raportat la buget si lot. Si Steaua are ultimul titlu in 91 dar cunoscatorii stiu ce manevre au fost pentru acel titlu.

    cu 7 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Nu va mai obosiți cu comentariile, Steaua oricum va fi scoasă "campioana" !!??

    cu 7 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!