Stiri Cupa României Feminin

F4. Olimpia CSU Brașov învinge pe Phoenix Galați și se califică în finala Cupei României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.02.2016

Olimpia CSU Brașov este a doua echipa calificată în finala Cupei României la Baschet feminin. Echipa lui Dan Calancea a trecut de Phoenix Galați și se va duela în marea finală cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Echipele de start:

Brașov: Sharpe, Ardelean, Irimia, Pesovic și Bartee;
Galați: Walter, Filip, Frost, McKenzie și Johnson;

Primul angajament a fost câștigat de Olimpia CSU Brașov, iar Bartee i-a oferit ocazia lui Pesovic să înscrie primele ale partidei. Walter a replicat pentru formația gălățeană. Irimia și Pesovic au creat prima separație între cele două, 7-2 pentru olimpia după mai bine de 2 minute din actul inaugural. Amanda Frost cu un coș pe contraatac, urmat de două libere după intercepția Rominei Filip, au echilibrat din nou situația. Echilibrul dintre cele două formații s-a menținut iar cu 3 minute până la finele primelor 10 minute scorul era de 15-14 pentru brașovence. Phoenix a preluat inițiativa, însă Janae Sharpe nu a fost de acord și a înscris un coș de 3 puncte cu panoul. Accea a fost și ultima reușită a primului sfert, care se încheia cu scorul de 18-17 în favoarea Olimpiei CSU Brașov.

Sfertul secund a început cu o triplă a Carlei Bartee. Walter a marcat din apropiere pentru Phoenix, însă un nou coș de 3 puncte al Olimpiei, semnat Biljana Pesovic a dus diferența la 5 puncte, 24-19. Rochel pentru Phoenix și Sharpe pentru Olimpia au marcat câte două puncte la faze succesive, după  careEugenio Rodrigues a solicitat primul time-out al partidei. Olimpia s-a desprins la 29-21, după care nu a mai găsit drumul spre coș în două rânduri, iar Phoenix revenea în joc cu 5 puncte la rând. Brașovencele au remontat avantajul de 8 puncte cu 3 minute până la pauza mare, iar Eugenio Rodrigues cerea din nou timp de odihnă pentru echipa sa. Tabela a rămas împietrită la scorul de 34-26, până la intrarea în ultimul minut al primei reprize. Phoenix a mai de două ori până la finalul primei secvențe, iar după 20 de minute, scorul meciului dintre olimpia CSU Brașov și Phoenix Galați eraa 34-30.

Repriza secundă a început fără punct marcat în primul minut. Frost, de la Galați a fost singura care a marcat în primele două minute, un coș de 2 puncte după un contraatac. Romina Filip a ratat șansa de a-și duce echipa în avantaj, pe fondul apatiei ofensive a brașovencelor. Pesovic a marcat primele puncte Olimpia în secvența secundă, după care Walter a replica cu o triplă pentru Phoenix. Irimia și Mitic cu doă oșuri consecutive după jumătatea sfertului au dus scorul ed 42-35. Phoenix a revenit la un singur punct, după cele 4 puncte marcate de Walter, respectiv 2 de McKenzie. A urmat un time-out cerut de Dan Calancea, după care Olimpia a reușit să marcheze 4 puncte la rând prin Pesovic și Bartee. Sfertul a fost încheiat cu două triple tot pentru Olimpia, Carla Bartee și Ana Ferariu. Astfel scorul după 30 de minute de joc era 52-43, în favoarea brașovencelor.

Sfertul patru a început tot cu un coș de la mare distanță pentru Olimpia, marca Carla Bartee. Diferența a crescut la 14 puncte, după un coș al aceleiași Bartee, iar Phoenix era în corzi și Eugenio Rodrigues solicita din nou time-out. Filip și Walter cu două coșuri de 3 puncte la rând au reaprins partida, 57-49 însă pentru Olimpia CSU Brașov. Ecartul formației de sub Tâmpa a revenit la 14 puncte până la jumătatea sfertului decisiv. Ecartul gazdelor nu a mai coborât sub 10 puncte, ba chiar mai mult, Bartee a dus diferența la 15 puncte cu un minut și jumătate rămas de jos, iar soarta meciului era ca și decisă. Nimeni și nimic nu a mai putut schimba deznodământul partidei, cel în care Olimpia CSU Brașov a trecut de Pheonix Galați cu scorul  de 72-55.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!