Stiri Cupa României Feminin

F4. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe își apără trofeul Cupei României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.02.2016

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a apărat cu succes titlul cucerit anul trecut în Cupa României. Echipa condusă de Zoran Mikes a trecut anul acesta în finală de Olimpia CSU Brașov, după o finală în care echilibrul a durat doar 15 minute.

Finala Cupei României la baschet feminin a început cu două libere marcate de Gabriela Irimia pentru Olimpia CSU Brașov. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a dat o replică pe măsură și s-a desprins la 8-2, grație Tannishei Jeffrey care a marcat două coșuri de 3 puncte. După un time-ou solcitat de Dan Calancea, Olimpia a echilibrat ostilitățile și a egalat la 11 până la jumătatea actului ianugural. A urmat al 2-lea fault făcut de Evans după care Brașovul se distanță grație unui coș de 3 puncte. Finalul de sfert a aparținut echipei lui Zoran Mikes, care a marcat 4 puncte la rând prin Anne Parău și Pierre-Louis și avea avantaj după primele 10 minute, 21-18. Sfertul secund a început alert și cele două echipe au ajuns rapid la egalitate, 25-25. Ancuța Stoenescu a marcat un coș de 3 puncte, după care Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a desprins încet, încet. Bilijana Pesovic a fost sancționată cu un fault antisportiv și scorul devenea 34-35 în favoarea lui Sepsi. Sharpe cu un three-point-play a mai redus din ecart, 36-30. Acelea erau să fie ultiemele puncte ale Brașovului până la pauză, care se vedea condusă de Sepsi SIC cu scorul de 42-30.

Repriza secundă a început cu un atac ratat de Sepsi, ca apoi Logan să înscrie o singură liberă pentru Olimpia. A urmat o perioadă de joc puțin mai confuză de care a profitat trupa lui Dan Calancea care prin tripla lui Gabrielei Irimia ducea scorul la 43-36. Marshall cu două coșuri de 2 puncte marcate la rând a refăcut diferența de peste 10 puncte. Diferența dintre cele două echipe a oscilat în jurul a 10 puncte. Un coș de 3 puncte la celor de la Sepsi SIC a dus diferența din nou 12 puncte, 52-40, iar Dan Calncea cerea time-out cu mai puțin de 4 minute rămase din sfert. Spesi a continuat parțial bun și s-a dus la 56-40, după care Mitic a oprit seria adversarelor cu un stop șut de la semidistanță. Tavic cu două coșuri de 3 puncte la râmnd a dus diferența la peste 20 puncte cu mai ăuțin de un minut rămas din sfert. Sfertul s-a încheiat cu scorul de 64-44, după ce brașovencele au mai marcat o dată din apropiere. Olimpia a stat aproape un minut în primul atac al actului final, însă nu a reușit să puncteze. Thompson cu o aruncare sălbatică de la de 3 puncte a dezmorțit tabela. Olimpia a mai ratat o dată, iar Ancuța Stoenescu ducea scorul la 70-44 pentru Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Până la final, Brașovul nu a mai putut repara nimic și s-a văzut învinsă de Sepsi SIC Sfântu gheorghe cu scorul de 87-49.

Principala marcatoare a învingătoarei a fost Tyaunna Marshall cu 21 de puncte, 5 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, în timp ce Gabriela Irimia a contribuit pentru Olimpia cu 12 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Respect, Sepsi!
    Nu arbitrează Andrada Csender nu mișcă Brașov! O echipă artificială ce a profitat de conjunctura favorabilă din acest sezon când echipe de tradiție ca Arad, Târgoviște sau Alexandria au avut probleme cu finanțarea și s-au cocoțat în vârful divanului. Dacă vor fi arbitraje asemenea și în play-off Brașovul nu are cum să urce mai sus de locul 4, e greu de explicat cum au bătut Alba Iulia sau Sepsi în sezonul regulat! Nu-mi ziceți că un meci meci nu seamănă cu altul! Sorry, a arbitrat Andrada!

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Final 4
    Fara Arad si Targoviste, turneul final al Cupei Romaniei, dar mai ales finala campionatului, nu are farmec...

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Nu o avea, sunt de acord, da' dacă nu au fost în stare să-și gestioneze situația ajung măscărici precum Ingineru' Calancea sau Păpușel Nini prin mascota Rodrigueș! Eu sper ca DNA să ia la refec și arbitrajele astea de la baschet feminin, nu e normal să se știe că dacă arbitrează Csender Brașovul sau Negrea/Stamate Galațiul e victorie garantată. Mai ales că vorbim de un sport în care finanțarea e din surse publice în proporție de 99%!

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!