Stiri Cupa României Masculin

F4. Vlad Corpodean: „Am avut un sezon bun și sper să progresez în continuare”

Valentin Todea

Valentin Todea
09.04.2016

Turneul final al Cupei României debutează duminică la Oradea, iar una dintre cele patru formații participante este Dinamo București. A doua zi după desemnarea câștigătoarei trofeului, se va disputa All Star Game-ul dintre formațiile Nordului și ale Sudului.

Înaintea acestor partide, Total Baschet a stat de vorbă cu jucătorul alb-roșilor, Vlad Corpodean. Sportivul originar din Cluj-Napoca va lua parte la ambele evenimente, fiind la prima apariție într-un duel al stelelor din Liga Națională de Baschet Masculin.

V-ați fi așteptat la începutul sezonului să ajungeți în această fază a Cupei României? A fost acesta unul dintre obiective?

Vorbind de o nou-promovată în peisajul baschetului românesc, e greu să spun că m-aș fi așteptat să ajung aici. Totuși, am sperat să facem o figură cât mai bună, pentru că este competiția care dă cele mai multe șanse de joc jucătorilor români și automat e plăcut să te numeri printre cele mai bune 4 echipe într-un astfel de format. Clar nu a fost unul dintre obiective. Obiectivul nostru major a fost sa prindem play-off-ul și mă bucur că am reușit.

În cadrul semifinalei din Cupa României, veți întâlni gazda Final Four-ului, CSM CSU Oradea. Cum vezi această partidă?

Ei sunt mari favoriți în acest meci. Au avut un sezon foarte solid și din punctul meu de vedere practică cel mai complet baschet din Liga Națională.

Ce șanse consideri că aveți la câștigarea trofeului?

Judecând după forma de moment a echipelor angrenate în acest F4, cred că avem ultima șansă la câștigarea trofeului. Toate contracandidatele noastre practică un baschet solid și pe hârtie au mai multe atuuri decât noi.

Ești mulțumit de parcursul echipei tale în acest sezon?

Am pornit bine și mă așteptam să intrăm în 1-6. Acest lucru nu s-a întâmplat și a fost dificil pentru noi în grupa 7-12, deoarece toate adversarele noastre erau mai motivate decât noi. Erau patru echipe care se luptau să evite retrogradarea și o echipă care se lupta să prindă play-off-ul. Noi am fost singurii fără motivație din această grupă, deoarece eram 95% în play-off și pun parcursul nostru mai slab pe seama acestui aspect. Această perioadă s-a încheiat și sper să ne regăsim motivația în partea decisivă a sezonului.

Evoluțiile tale din această stagiune au fost destul de apreciate. Ce părere ai despre performanțele tale din sezonul 2015-2016?

Am jucat un rol destul de important în sistemul lui Dinamo și mă bucur că am contribuit pozitiv la parcursul echipei. Întotdeauna e loc de mai bine și primul lucru la care mă gândesc e procentajul aruncărilor mele. Mi-aș fi dorit să fiu mai eficient din acest punct de vedere, dar una peste alta am avut un sezon bun și sper să progresez în continuare.

Ești singurul jucător de la Dinamo ce a fost selectat pentru All Star Game-ul de la Oradea. Ce înseamnă pentru tine acest lucru?

În primul rând mă bucur foarte mult pentru că este prima mea selecție la All Star Game, iar asta înseamnă că jocul meu este apreciat. Pe de altă parte este o onoare să fiu reprezentantul celui mai titrat club din România la această sărbătoare a baschetului.

 Cum vezi meciul starurilor din baschetul românesc?

Sper că va fi un spectacol și o relaxare binemeritată înaintea unui play-off care se anunță foarte încins.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!