Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Șase echipe au jucat cel puțin o finală în ultimele zece ediții

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.02.2018

Sfântu Gheorghe găzduiește pentru a doua oară consecutiv Final 8-ul Cupei României la baschet feminin. Acest format a fost inaugurat în sezonul trecut, la sala Kati Szabo. Atunci gazdele au jucat în al doilea meci al zilei de deschidere cu Universitatea Cluj-Napoca. La fel se va întâmpla și la turneul de la Sepsi Arena.

Primul meci de la acest Final 8 va fi cel dintre SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov. Timișorencele se află la prima participare în Cupa României și vor debuta la turneul final. Brașovencele sunt finalistele ultimelor două ediții ale competiției eliminatorii. Meciul este programat joi, de la ora 17:15, fiind transmis în direct pe DigiSport 4.

Prima zi se încheie cu duelul dintre Universitatea Cluj-Napoca și gazda ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la fel ca și anul trecut. Acesta începe la ora 20, transmis pe același post. Clujencele au două participări la turnee finale în ultimii zece ani, în 2008 și 2017. ACS Sepsi SIC a câștigat două cupe la rând (2015 și 2016) și mai are o finală în 2014. Gazdele erau favorite și anul trecut, dar atunci s-au oprit în semifinale.

A doua zi de la Final 8 va fi deschisă de FCC ICIM Arad și CSBT Alexandria. Meciul de la ora 17:15 va putea fi urmărit pe FRB TV. Formația arădeană și-a adjudecat cupa în două rânduri (2011 și 2014), având și două finale în primii ani de la reluarea competiției. CSBT Alexandria a disputat finala în 2009 și este la a patra participare la turneul final în ultimii cinci ani. ICIM revine la turneul final după trei ani.

CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia încheie faza sferturilor, vineri, de la ora 20, tot pe canalul de youtube al federației. Cele două echipe au câte două finale la activ. CSM Satu Mare a ajuns de două ori la rând în ultimul act, în 2010 și 2011. CSU Alba Iulia a pierdut finalele din 2013 și 2015.

Sâmbătă sunt programate semifinalele, de la aceleași ore, 17:15 și 20. Finala se va juca duminică de la ora 17:30.

*foto: Crow Security

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Hai SEPSi!!!!
    Sper ca anul acesta ambele finale sa se dispute intre Sepsi si Alexandria. Sunt singurele echipe indreptatite. La U si Satu Mare se schimba jucatoarele ca ministrii la guvern. Nu mi se pare fair . Cat despre meciul cu U, da Doamne sa-i putem umilii pe teren asa cum ne umilesc ei in tribune de fiecare data cand avem meci acolo. Oare musculosii aceia o sa vina la meci ? Nu cred. Sa castige cel mai bun ! Fara smecherii ca la ultimul meci, asa cum spunea prietenul meu Chirita!

    cu 6 ani în urmă (21.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!