Stiri Cupa României Feminin

F8 F. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, prima finalistă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.02.2018

Gazda Final 8-ului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, este prima echipă calificată în finala de duminică după ce a trecut de SCM Timișoara cu 79-62, pe sferturi 20-24, 24-11, 20-11 și 15-16.

După un prim sfert fără coș de două puncte, campioana a preluat conducerea meciului în sfertul secund, când a pus multe probleme cu pressingul avansat și a reușit multe intercepții finalizate pe contraatac. Gazdele au înscris foarte mult de două semicerc.

ACS Sepsi SIC a început partida cu Webb, Huțanu, Godri-Părău, Kress și Marshall. SCM Timișoara le-a avut în 5-ul de start pe Lloyd, Brosovszky-Boriga, Pop, Burdgess și Ardelean. Meciul a început cu ratări ale ambelor echipe, cu greșeli și atacuri rapide. Burdgess a înscris primul coș după aproape două minute. Webb a scuturat plasa de la distanță pentru 3-2. Pop a dus formația oaspete în avantaj după pătrundere, Sepsi a continuat să rateze, iar Zoran Mikes a schimbat conducătorul de joc în minutul 4. Kilin a înscris de la distanță după o tranziție rapidă. Gazdele au marcat doar de după semicerc în prima jumătate a sfertului, în timp ce timișorencele au punctat din apropierea inelului. Lloyd a reușit prima triplă a timișorencelor și Ardelean a dus scorul la 9-14. Antrenorul gazdelor a schimbat mult în primul sfert, nemulțumit de jocul echipei sale. La SCM a intrat Stoiedin, astfel că Ardelean a schimbat poziția, de pe 4 pe 3. Ecartul a crescut la 7 puncte după tripla lui Brosovszky. Mikes a cerut primul time-out după opt minute. Sepsi s-a apropiat la trei lungimi de la linia de fault, iar Lloyd și Webb au înscris de după semicerc. Scorul la prima pauză a fost 20-24. Gazdele nu au au reușit nici un coș de două puncte în primul sfert, din 8 încercări.

Ecartul a fost între trei și șase puncte în debutul celei de-a doua perioade de joc. Sepsi a ieșit la pressing sus, reușind câteva triple și contre după intercepții. Timișorencele au avut cinci minute fără coș înscris, iar alb-verzile au avut un run de 17 puncte. Stoenescu a scuturat plasa de după semicerc și a dus scorul la 40-28. Lloyd a oprit seceta din atacul oaspetelor cu o reușită de două puncte. Lloyd a înscris de la distanță pentru 42-33. Au fost câteva faze la rând când cele două echipe au greșit pasele. Burdgess a înscris pe finalul sfertului secund și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 44-35.

Webb a reușit două triple consecutive, iar Huțanu a înscris după recuperare ofensivă și a dus scorul la 52-39. Webb a reușit a 8-a aruncare de trei puncte și Huțanu a făcut 57-39. Stoenescu a marcat de la distanță în finalul sfertului trei și scorul la ultima pauză era 64-46. Sepsi a făcut repede patru faulturi în ultimul sfert, dar jocul a continuat să curgă în aceeași direcție, cu elevele lui Zoran Mikes distanțându-se în continuare. Pe final oaspetele s-au apropiat și au reușit să își treacă în cont o primă perioadă de joc, pentru un punct. S-a încheiat 79-62 și ACS Sepsi SIC este prima finalistă. Alb-verzile au încheiat partida cu 14 reușite de la distanță și 13 aruncări de două puncte.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte. Leeza Burdgess a fost în double-double pentru oaspete cu 13 puncte și 13 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Stoiedin 7 puncte, Ardelean 4 puncte și 8 recuperări, Pop 4 și Brosovszky-Boriga 3 puncte (plus 9 pase decisive).

Adrienne Webb a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 26 de puncte (8x3). A urmat-o Ancuța Stoenescu, autoare a 13 puncte (3x3). Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Marshall 10 puncte, plus 8 recuperări, Fontaine 8 puncte, Godri-Părău 7, Kilin 5, Dzankic 4, Huțanu 4 puncte și 7 recuperări, iar Hamilton-Carter a avut 2 puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va întâlni în finală câștigătoarea dintre FCC ICIM Arad și CSM Satu Mare. Ultimul act este programat duminică de la ora 17:30. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    FELICITARI!! Succes in finala !!!

    cu 6 ani în urmă (24.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii