Stiri Cupa României Feminin

F8 F. ACS Sepsi SIC câștigă a 3-a Cupă a României în 4 ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.02.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a trecut în palmares a treia Cupă a României după ce a trecut de CSM Satu Mare în finală, scor 62-48, pe sferturi: 6-9, 25-10, 19-10, 12-19. Primul sfert a fost unul foarte slab, cu foarte puține puncte. Gazdele nu au marcat deloc din acțiune în primele zece minute, dar au preluat conducerea în sfertul secund și au avut un avans maxim de 25 de puncte.

ACS Sepsi SIC le-a avut în formula de start pe Godri-Părău, Webb, Marshall, Huțanu și Kress. CSM Satu Mare a început cu Green, Uiuiu, Solopova, Mandache și Denson. Spre deosebire de finala masculină, la fete s-a intonat Imnul Național. Partida a început cu multe ratări, iar Green a marcat prima, de după semicerc, în minutul 2. Sepsi a ratat mult de lângă inel, iar Denson și Mandache au dus scorul la 0-7. CSM Satu Mare a trecut la apărarea în zonă, Webb a ratat de la distanță, iar Mikes cerea primul time-out la jumătatea sfertului. Godri-Părău a înscris primul punct al gazdelor, în minutul 6, de la linia de fault, apoi a dus scorul la 3-9 tot din libere. Au început schimbările, iar CSM a comis o abatere de 24 de secunde. Marshall a înscris de două ori una din două libere și a dus scorul la 5-9 în minutul 9. A fost rândul lui Dobă să ceară timp de odihnă și elevele sale au irosit un nou atac pentru 24 de secunde. Green a fost aproape de un coș de la mare distanță în finalul primului sfert, care s-a încheiat cu un scor rar întâlnit și la junioare, 6-9.

ACS Sepsi SIC n-a înscris deloc din acțiune în primul sfert, având 0/8 la aruncările de două puncte și 0/7 la cele de trei. Sătmărencele aveau 3/12 din interiorul semicercului și 1/4 de la distanță. Gazdele s-au menținut în joc grație liberelor, având 6/10 de la linia de fault, în timp ce sătmărencele n-au fost deloc la linia de fault în primele zece minute.

Marshall a pătruns din nou și a marcat cele două libere, strângând ecartul la un punct. Fontaine a înscris primul coș din acțiune al gazdelor, după 11 minute și a dus scorul la 10-11. Aceeași suedeză le-a dus pe alb-verzi pentru prima dată în avantaj, cu un nou coș din spațiul de trei secunde. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere. Godri-Părău a înscris prima triplă a celor de la Sepsi și a făcut 19-17. Sătmărencele de pe bancă încercau să își încurajeze coechipierele din teren, dar aveau șanse mici să se facă auzite peste galeria gazdelor. Denson a ratat două libere, Stoenescu a scuturat plasa de la distanță pentru 22-17, iar oaspeții cereau timp de odihnă. Ecartul a crescut la 8 lungimi după un run de 9 puncte al covăsnencelor și mai mult de duă minute fără coș pentru alb-roșii. Apărarea gazdelor a început să se coordoneze mai bine, iar sătmărencele arucnau din poziții dificile. Triplele le-au desprins pe alb-verzi la 31-19 care avea să fie scorul pauzei mari. 9 coșuri din acțiune a reușit Sepsi în sfertul secund (5 de două și 4 de trei), în timp ce sătmărencele aveau doar 5 în partea a doua.

Alb-roșiile au ratat mult după revenirea de la vestiare, iar gazdele s-au distanțat la 16 lungimi, 35-19. A urmat un atac irosit de Sepsi, cu abatere de 24 de secunde. Marshall a marcat de la linia de fault și și-a dus echipa la dublul punctelor adversarelor, scor 38-19. Denson a înscris de după semicerc primul coș al oaspetelor în sfertul trei, după mai mult de trei minute. Harrison a ajuns în reclamele de pe margine, iar gazdele s-au distanțat la 20 de puncte pe contră. După time-out Green a înscris de la distanță, dar sătmărencele au avut două atacuri la rând când nu au găsit drumul spre coș în cele 24 de secunde. Banca oaspeților a fost sancționată cu tehnic după ce Mandache a ratat pe contră și s-a cerut fault. Harrison a marcat pe contraatac, cu assist pe la spate de la Solopova. Huțanu a ieșit accidentată după un fault dur făcut de Harrison, după o intercepție a gazdelor, urmată de o tranziție foarte rapidă. La ultima pauză scorul a fost 50-29.

Sătmărencele au avut un debut mai bun de sfert patru și au redus ecartul cu cinci puncte. Mikes a cerut time-out după ce echipa sa a irosit timpul de atac. După Huțan, Webb a avut nevoie de îngrijiri, cu un tape la gleznă. Ecartul a continuat să fie unul liniștitor pentru gazde care nu au avut emoții pe final. S-a încheiat 62-48 în aplauzele spectatorilor ridicați în picioare

Tyaunna Marshall a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări. Pentru câștigătoarea cupei au mai înscris: Godri-Părău 11 puncte, Webb 8, Kress 6, Stoenescu 5, Fontaine 4, Hamilton-Carter 4 și Kilin 3 puncte.

Porchia Green a fost cea mai bună jucătoare de la oaspete, fiind în double-double cu 16 puncte și 12 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Harrison 13 puncte, Mandache 6, Baltic 6, Denson 5 și Solopova 2 puncte.

Este a treia cupă câștigată de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în ultimii patru ani, după cele din 2015 și 2016. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!