Stiri Cupa României Feminin

F8 F. CSM Târgoviște, prima semifinalistă

Silviu Isăilă

Silviu Isăilă
08.02.2017

CSM Târgoviște este prima echipă calificată în semifinalele Final Eight-ului Cupei României de la Sfântu Gheorghe, după ce a trecut în sferturile de finală de CSM Satu Mare la 12 puncte diferență, scor final 72-60

CSM Târgoviște începe partida cu Larisa Toma, Monique Coker, Alina Chivu, Prorche Poole și Porchia Green în timp ce Jose Araujo le trimite în teren pe Chestity Reed, Eniko Laza, Andrea Orosz, Kristina Baltic și Matea Tavic.

Echipa din Târgoviște a fost cea care a preluat ostilitățile în prima parte a partidei, conducând la o diferență de șase puncte, scor 6-0, după primele trei minute de joc. Echipa din Satu Mare a venit la două puncte în spatele adversarului, grație punctelor marcate de Baltic și Orosz. La faza imediat următoare, Coker și-a mai trecut în cont două puncte, scorul fiind 8-4. Andrea Olah a reușit să își aducă echipa la un singur punct în spatele adversarului, marcând de la distanță. Echipa antrenată de Cătălin Tănase a „turat motoarele” și s-a distanțat la șase puncte, scor 13-7. Datorită unei apărări bune și a unui atac finalizat cu coș, sătmărencele au preluat conducerea, lucru care l-a făcut pe Cătălin Tănase să ceară timp de odihnă. Primul sfert a fost adjudecat de către CSM Târgoviște, scor 17-15.

După reluarea partidei, echipa antrenată de Cătălin Tănase s-a distanțat la patru puncte, însă la faza următoare, Matea Tavic a reușit o aruncare de la distanță, scorul fiind 19-18. În minutele care au urmat, conducerea pe tabela de marcaj a oscilat până în minutul șase al partidei când echipa din Satu Mare a reușit două coșuri, fără punct primit pe apărare, scor 23-28. Elevele lui Cătălin Tănase au venit a două puncte în spatele adversarului, urmând ca Chestity Reed să fie sancționată cu fault tehnic la faza imediat următoare. CSM Târgoviște a reușit să marcheze aruncarea liberă, scor 27-28, însă a pierdut posesia din cauza unui fault ofensiv al lui Monique Coker. Elevele lui Jose Araujo au pierdut conducerea pe tabela de marcaj, lucru care l-a făcut pe tehnician să ceară timp de odihnă. Sfaturile antrenorului nu le-a ajutat pe jucătoarele din Satu Mare care nu au reușit să marcheze, Prorche Poole marcând de la distanță. Replica a venit din partea lui Andrea Olah care a marcat și ea din afara semicercului. Kristina Baltic a egalat situația după ce a reușit o singură aruncare liberă. Prima parte a partidei s-a terminat la egalitate, scor 34-34, după ce Chestity Reed a ratat singură cu coșul la ultima fază a actului secund.

După revenirea de la cabine, elevele lui Jose Araujo au fost cele care au preluat conducerea, scor 37-40. CSM Târgoviște a revenit, reușind să preia conducerea pe tabela de marcaj, scor 43-40. Larisa Toma și Marta Fodor au mărit avantajul echipei din Târgoviște, scor 49-42, înaintea ultimelor două minute de joc ale penultimului sfert. Scorul indicat de tabela de marcaj înaintea ultimelor zece minute de joc a fost 53-45.

În primele minute ale actului decisiv, elevele antrenate de Cătălin Tănase și-au creat un avantaj de 12 puncte, scor 60-47. CSM Satu Mare a avut o evoluție mai bună și a venit la șase puncte în spatele adversarului, scor 62-56. Echipa antrenată de Jose Araujo nu a mai avut forța necesară pentru a întoarce soarta partidei și astfel a cedat, scor 72-60.

Punctele formației din Târgoviște au fost marcate de Prorche Poole 19, Monique Coker 16 (10 recuperări), Porchia Green 12 (5 recuperări), Larisa Toma 10 (9 recuperări), Elena Dinca 9, Marta Fodor 4, respectiv Alina Chivu 2. De cealaltă parte, de la CSM Satu Mare au punctat Morgan Batey 13, Chastity Reed 11 (10 recuperări, 7 pase decisive), Andreea Olah 11, Matea Tavic 10 (6 recuperări), Kristina Baltic 9 (12 pase decisive), Eniko Tarța 4, respectiv Flavia Ferenczi 2. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii