Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Dan Calancea: „Am atras atenția fetelor că ne așteaptă o partidă foarte grea cu Timișoara”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.02.2018

Formația de sub Tâmpa întâlnește debutanta SCM Timișoara în meciul de deschidere al Final 8-ului de la Sepsi Arena. Antrenorul brașovean, Dan Calancea, se așteaptă la un duel dificil cu formația de pe Bega. Olimpia CSU a câștigat ambele partide din campionat, dar la diferențe mici, de o posesie.

„La sfârșitul antrenamentului am atras atenția fetelor că ne așteaptă o partidă foarte grea, în ciuda faptului că am câștigat două jocuri în campionat cu Timișoara, și pe teren propriu, și în deplasare. Cupa României este o competiție deschisă oricărui rezultat. Nu cred că o echipă se consideră de dinainte câștigătoarea trofeului. Vom încerca să jucăm cât se poate de bine cu Timișoara și să obținem o nouă victorie care să ne ducă în faza semifinală”, a declarat Dan Calancea la conferința de presă de dinaintea turneului.

SCM Timișoara a renunțat la trei dintre stranierele cu care a început sezonul: Conwright (coșghetera plecată înainte de meciul retur cu Olimpia CSU), Kiriienko și Young. Au fost probleme la echipă în ultimele luni din cauza restanțelor salariale. Colegii de club de la BC SCM Timișoara au vorbit înainte de turneu de problemele financiare și de un anumit deadline dat de jucători pentru rezolvarea acestora. Alb-violeții s-au impus în sferturi după un meci cu trei reprize de prelungiri, iar antrenorul învinșilor de la Sibiu vorbea despre o tactică a timișorenilor care i-a adormit pe jucătorii săi. Dan Calancea a vorbit despre absențele timișorencelor.

„Meciul este foarte, foarte dificil. Firesc, orice formație își dorește calificarea în faza următoare. Chiar dacă Timișoara nu mai are o jucătoare importantă în componență, sunt convins că vor face tot posibilul să câștige partida de mâine seară, așa cum au făcut-o și în ultima etapă de campionat, la Timișoara”, a adăugat tehnicianul brașovean.

Și Olimpia CSU Brașov a avut două plecări dintre straniere, Durrett și Kazlauskaite, dar le-a adus în loc pe Jez și Radovic.

„Am suferit niște transformări pe parcursul acestui sezon regulat. Au plecat două jucătoare, Portia și Ieva. Oricum nu suntem la parametri maximi dar trebuie să facem tot posibilul să câștigăm jocurile din Cupa României. Nu știu dacă suntem favoriți la acest trofeu, dar suntem pregătiți pentru trei jocuri și vom face tot posibilul pentru acest lucru”, a mai spus Dan Calancea.

Acesta nu a uitat cum a pierdut formația sa finala cupei în sezonul trecut, la Sfântu Gheorghe, dar în sala Kati Szabo.

„Dacă finala Cupei României de anul trecut se desfășura în Sepsi Arena, probabil că n-ar fi fost același deznodământ, cu masa oficială și cu tabela electronică din sala mică. Probabil altul ar fi fost rezultatul anul trecut în finala cu Târgoviște”.

Câștigătoarea sfertului dintre SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Universitatea Cluj-Napoca și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În ultima etapă din campionat, „U” a reușit surpriza și a obținut succesul de care avea nevoie pentru a intra în grupa 1-5. Dan Calancea nu se așteaptă la o nouă surpriză în meciul din cupă.

„Nu se poate întâmpla nicio surpriză mâine seară, din punctul meu de vedere, deoarece este o competiție eliminatorie. E diferență mare între ceea ce s-a întâmplat în campionat, în partida dintre Cluj și Sfântu Gheorghe, și partida de mâine seară. Tocmai datorită faptului că este o competiție eliminatorie și nu se pot întâmpla lucruri anormale mâine seară”, a mai spus tehnicianul Olimpiei.

Meciul dintre SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov se joacă joi, de la ora 17:15, fiind transmis pe DigiSport 4. 

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!