Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Finalista ultimelor două ediții și o debutantă deschid turneul final din acest an

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.02.2018

Joi începe Final 8-ul Cupei României la baschet feminin. SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov deschid turneul găzduit în premieră de Sepsi Arena.

Olimpia CSU Brașov a jucat finala competiției în ultimele două sezoane. În 2016, brașovencele au găzduit Final 4-ul și au cedat în ultimul act, scor 49-87 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Anul trecut elevele lui Dan Calancea au jucat din nou cu trofeul pe masă, dar au pierdut dramatic cu CSM Târgoviște.

Deținătoarea recordului de cupe s-a impus după ce coșul înscris de Higgins a fost anulat pentru că a venit după expirarea timpului regulamentar. Arbitrii au mers în carul televiziunii pentru a viziona filmările și au decis să anuleze coșul. Brașovenii au contestat atunci felul cum oficialii au calculat secundele rămase din joc. Până la urmă, CSM s-a impus cu 64-63 după un meci în care cele două echipe au înscris la fel de multe coșuri din acțiune, iar diferența s-a făcut pentru o liberă.

De partea cealaltă, SCM Timișoara a debutat în acest sezon în Cupa României. Formația de pe Bega a fost înființată în 2016 și a promovat vara trecută. Cum în competiția eliminatorie pot juca doar echipele din primul eșalon, SCM Timișoara participă pentru prima dată în cupă.

Alb-violetele au jucat în primul tur cu vecina FCC ICIM Arad. Timișorencele s-au impus acasă cu 69-64, iar arădencele au câștigat returul cu 59-57. A fost 126-123 la total pentru formația de pe Bega, care s-a calificat direct la turneul final, în timp ce galben-albastrele au fost primele „norocoase învinse”.

Olimpia CSU Brașov ar fi trebuit să joace în primul tur cu Politehnica Iași. Moldovencele s-au retras, astfel că elevele lui Dan Calancea au mers direct la turneul final.

Formația brașoveană are un antrenor mai experimentat pe bancă, care a condus echipa spre cele două finale și spre bronzul în campionat, în timp ce, la SCM, Mihai Coldea va debuta la turneul final.

În Cupa României se joacă în permanență cu două românce pe teren. Alb-violetele au jucat după această regulă în primul tur. Olimpia CSU va juca primul meci în acest sezon când trebuie să folosească două românce pe toată durata partidei.

De la începutul anului s-au produs schimbări în ambele echipe. De la Timișoara au plecat coșghetera Conwright, Kiriienko și Young. Ultima a jucat destul de puțin pentru SCM, fiind și meciuri în care nu a prins lotul de 12. Kiriienko a evoluat puțin în ultima perioadă înainte să plece. Conwright a plecat în Rusia, dar timișorencele au jucat deja fără fostul fundaș titular. De asemenea, conform site-ului oficial al echipei, Romina Filip nu va putea să joace. Dar s-a spus și în trecut despre jucătoare că sunt în refacere și au intrat în teren, astfel că ar putea să apară surprize.

Olimpia CSU Brașov s-a despărțit de două străine, dar le-a adus înlocuitor. În locul Portiei Durrett a mers Silvana Jez, iar Ana Radovic i-a luat locul lituaniencei Ieva Kazlauskaite. Radovic era o piesă de bază la fosta sa formație, CSU Alba Iulia.

SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov s-au întâlnit până acum în două partide oficiale, cele din sezonul regulat al Ligii Naționale. În ambele cazuri au fost jocuri strânse, cu formația de sub Tâmpa învingătoare. 73-71 a fost la finalul turului, iar la Timișoara scorul a fost 77-80. Căpitanul brașovean, Biljana Pesovic, a reușit coșuri importante în ultimul minut în ambele meciuri. La ultima întâlnire, Dlesha Lloyd a marcat 46 de puncte, dar a fost insuficient pentru o victorie a gazdelor.

Meciul de deschidere a Final 8-ului de la Sepsi Arena se joacă joi de la ora 17:15. Acesta va fi transmis în direct pe DigiSport 4. Brigada de arbitri nu a fost afișată încă pe site-ul federației. 

*foto: SCM Timisoara - baschet feminin facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!