Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Ioana Ghizila: „Sper să jucăm din nou marea finală”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.02.2017

Olimpia Brașov s-a calificat în semifinalele Cupei României după victoria din sferturi împotriva formației Phoenix Galați, scor final 71-64, urmând să întâlnească în penultimul act pe Sirius Târgu Mureș. 

Având în vedere faptul că în Cupa României regulamentul impune două jucătoare autohtone în permanență pe teren, tânăra baschetbalistă Ioana Ghizila a primit un număr semnificativ de minute în acest important meci din Final Eight-ul de la Sfântu Gheorghe. Sportiva a răsplătit încrederea antrenorului printr-o prestație sigură. 

„Este o bucurie pentru noi că am câștigat acest meci, l-am pregătit foarte bine toată săptămâna. Adversarul chiar a fost pe măsura așteptărilor noastre și vreau să le felicit pe fetele de la Galați cu ocazia asta. E absolut normal să fim fericite și sper să jucăm din nou marea finală. Vom pregăti cum se cuvine și meciul din semifinală, sperăm să facem o figură frumoasă și e important să nu lăsăm garda jos. Azi am primit mai multe minute în teren, sunt conștientă de toate lucrurile pe care trebuie să le fac, iar în acest meci, într-adevăr, am avut parte de multe decizii proaste, dar în cele din urmă totul s-a terminat cu bine”, a subliniat Ioana la conferința de presă de după meci. 

Ioana Ghizila a început partida din postura de titulară, iar până la final a strâns 32 de minute și 11 secunde pe suprafața de joc, timp în care și-a trecut în cont 5 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, dar și 4 mingi pierdute, totul pentru un coeficient la productivitate de 4 unități. Evoluția româncei nu a fost trecută cu vederea de antrenorul Dan Calancea, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivei, dar și la adresa tuturor româncelor care au jucat pentru Brașov în acest meci. Sunt mulțumit de prestație întregii echipe, dar aș vrea să subliniez în mod deosebit prestația celor 4 românce care au fost pe teren și anume Ghizila, Ferariu, Crăciun și Ardelean, care realmente și-au îndeplinit cu brio sarcinile defensive, cât și cele ofensive. Sunt jucătoare, multe dintre ele, fără experiență, Ferariu are doar 17 ani, Ghizila, 19, iar Crăciun și Ardelean 23 fiecare și cu atât este mai îmbucurătoare pentru mine evoluția lor. Ioana Ghizila a avut o misiune extrem de ingrată și de dificilă în același timp, nu este ușor deloc într-un meci cu o asemenea miză să-ți asumi rolul de conducător de joc, dar și ea și Maria Ferariu, subliniez din nou acest lucru, și-au realizat sarcinile extraordinar de bine, desigur, cu erorile de rigoare care sunt inerente la un joc de o asemenea miză”, a punctat Calancea. 

Ghizila și compania revin pe parchet vineri seara începând cu ora 20:00 în semifinala cu BC Sirius Târgu Mureș. În cazul unei victorii mâine, Olimpia bifează a doua finală de cupă consecutivă. 

*Foto: Facebook Olimpia Brasov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!