Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Istvan Rusz: „Eu pot să joc cu 6 europence dacă vreau. Noi ne-am conformat regulamentului FIBA”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.02.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României, ediția 2018, după o victorie la 14 puncte cu CSM Satu Mare. Deși șampania a curs la Sepsi Arena, „meciul” dintre cele două cluburi nu s-a terminat.

Sătmărenii au depus memoriu împotriva campioanei pentru că nu ar fi respectat regulamentul, având 4 europence și 2 americance în lot.

Managerul gazdelor de la Sepsi SIC a oferit site-ului nostru o declarație în care explică poziția clubului său. Acesta consideră că este o greșeală de dactilografiere a regulamentului pentru că la ședința președinților de club s-a hotărât să se limiteze numărul jucătoarelor non-europene la 3.

„Deocamdată nu știm exact ce memoriu au depus, presupunem că e vorba de acea problemă de dactilografie pură care a apărut pe site-ul Federației Române de Baschet. Care aparține de fapt numai campionatului național. Dar nici acolo nu ține pentru că, la Târgu Mureș, când am fost la adunarea președinților de cluburi, la fete, am decis că aceste regulamente trebuie schimbate pentru ca echipele românești să poată să reprezinte România în FIBA EuroCup și acele competiții care sunt organizate de FIBA. Și am decis că trebuie să micșorăm cumva numărul de jucătoare americance care pot fi înscrise pe foaia oficială”, ne-a declarat Istvan Rusz.

Conducătorul campioanei a explicat că echipele pot să ocupe locurile de straniere doar cu europence, nu este obligatoriu să aducă jucătoare americance.

„Atunci am decis că se pot înscrie maxim 3 jucătoare americance. De acum încolo nu mai era vorba de nimic pentru că în cupele europene se poate juca cu maxim 2 jucătoare americance, respectiv, eventual, cu una naturalizată și restul pot fi europene, indiferent câte la număr. Și noi am decis că atunci fiecare echipă poate înscrie 5 jucătoare (străine). Echipele care joacă în cupele europene pot înscrie 6, dintre care maxim 3 americance și restul europene. Dar asta înseamnă maxim 3 americance pentru că eu pot să joc cu 6 europence dacă vreau. Noi ne-am conformat regulamentului FIBA. Era esențial, cumva, ca România să poată să înceapă să adune puncte la feminin. Asta poate numai prin cupele europene și lotul național de senioare. Noi ne-am conformat acestora și, pentru că FIBA nu ne permite mai mult de 3 americance, noi am luat numai 2, restul europence”.

„Răspunsul logic este că toți care au fost acolo o să spună că da, aveți dreptate, despre asta era vorba, e problemă de dactilografie. Dar, să luăm de pildă și anul trecut, fotbal, Viitorul-Steaua, nu mai vreau să discut”, a concluzionat Istvan Rusz.

ACS Sepsi SIC are în lot 4 europence și 2 americance, la care a adăugat recent o australiancă, dar aceasta n-a jucat în cupă. Rămâne de văzut care va fi răspunsul federației în această problemă. 

*foto: Crow Security

Citiți și:  

F8 F. Vasile Fogel: „Vrem rejucarea finalei pe teren neutru. Arbitrajul a fost distrugere în masă”

F8 F. CSM Satu Mare a depus memoriu împotriva Sepsi Sfântu Gheorghe

F8 F. ACS Sepsi SIC câștigă a 3-a Cupă a României în 4 ani

 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    RUSINE stabului satmarean !! Pe moment situatia lor fianciara este contestata si ilegala,mai aveti tupeul dupa un joc pierdut sa faceti contestatie la regulament....de ce nu ati castigat pe teren...ati venit cu lectia de acasa invata...iesiti din insolventa,sa puneti contul bancar liber,respectati voi in primul rand regulementul,si cel financiar si dupa aceia puteti contesta..


    cu 6 ani în urmă (26.02.2018) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    D-le Rusz ...
    Intre ceea ce ati decis la Tg. Mures si ceea ce s-a transpus in Regulamentele FRB este o mare diferenta ... : (maxim 6 jucatoare straine ... doar pentru echipa dvs. ...hm ...) si (maxim 3 jucatoare noneuropene) vs. (3 jucatoare straine noneuropene si 3 jucatoare straine europene)...
    Desigur, conform Regulamentelor FIBA cu privire la eligibilitatea jucatoarelor, va incadrati in prevederile regulamentare pentru competitia europeana in care ati participat (pot fi 6 jucatoare europene, nu este nici o restrictie din acest punct de vedere), dar in acest caz dvs. subapreciati (inconstient) contributia jucatoarelor non europene pe care le aveti in lot (ma refer la Webb si Marshall) la succesele, indiscutabil meritate, in componenta unui lot de jucatoare de care ati putut fi unici beneficiari si in detrimentul celorlate echipe care participa in acelesi competitii interne, in care si dvs. participati ! Dar si in aceste conditii, va hazadati sa declarati ca si fara Webb si Marshall ati fi avut aceleasi rezultate? Sincer ma indoiesc !
    Apreciati dvs. ca in ceea ce priveste componenta unor echipe PARTICIPANTE IN ACEEASI COMPETITIE TREBUIE CA UNELE SA FIE AVANTAJATE ? Sau, considerati ca pentru reprezentarea internationala a Romaniei in competitiile internationale, ar trebui poate, reduse unele taxe de participare pentru competitiile interne organizate de FRB ... unde cel putin din punct de vedere al participarii referitoare la componenta echipelor inscrise, n-ar trebui ca cineva sa fie avantajata intr-un fel sau altul ! Sincer ma asteptam sa dovediti mai mult "fair play" ... Puteti fi convins ca un astfel de regulament intern nu va "ajuta" cu absolut nimic, nici pe dvs., nici pe FRB, atat intern cat si international !

    cu 6 ani în urmă (26.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Domnul Peste nu intelege.

      cu 6 ani în urmă (26.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!