Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Manuel Rodriguez: „Avem foarte puține posibilități cu doar 6 jucătoare profesioniste în echipă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.02.2018

CSU Alba Iulia are una din cele mai scurte rotații la Final 8-ul Cupei României din acest an. Formația din Cetatea Unirii a rămas cu doar trei straniere după ce Radovic și Omerbasic au părăsit echipa. Antrenorul Manuel Rodriguez a vorbit pentru Total Baschet despre situația de la echipa sa, despre șansele mici, dar și despre favoritele acestui turneu.

Tehnicianul spaniol a avut probleme cu accidentările la începutul acestui an, iar asta s-a văzut în seria de înfrângeri. Echipa din Alba Iulia a stat în ultima etapă, astfel că a avut cea mai lungă pauză în fereastra pentru naționale. Ultimul meci a fost cel cu FCC ICIM Arad din 27 ianuarie, pierdut acasă în ultima secundă.

„Luna ianuarie a fost foarte grea și dificlă pentru noi din cauza accidentărilor și a rezultatelor, iar asta afectează echipa mental. În timpul pauzei am încercat să rezolvăm aceste probleme, dar este dificil când în tot anul 2018 nu am putut să antrenez niciodată 10 jucătoare. La multe antrenamente am avut doar 6,7 jucătoare. Sincer, este un mister cum este echipa după pauză. Am putut să recuperăm jucătoarele care au fost accidentate și au avut probleme fizice. Deși nu sunt încă 100%, o să încerce să ajute echipa”, ne-a declarat Manuel Rodriguez.

De la Alba Iulia au plecat Ana Radovic și Lejla Omerbasic. Prima a rămas în România, la Brașov. Tehnicianul spaniol crede că aceste plecări vor afecta jocul echipei sale.

„Da. Aș minți dacă aș spune că nu. Prin plecarea Anei Radovic am pierdut una din cele mai importante jucătoare atât ofensiv, cât și defensiv. Era foarte importantă în filosofia noastră de joc. De asemenea, fără Omerbasic echipa are o rotație foarte scurtă la jucătoarele de perimetru. Doar 5 jucătoare de perimetru și 2 sunt junioare românce, dintre care una are doar 16 ani. Echipa va trebuit să învețe să joace fără ele și să caute alte soluții în timpul meciului”, a adăugat Rodriguez.

CSU a prins turneul final grație retragerii celor de la Phoenix Galați, după ce a pierdut dubla manșă în fața echipei de la Dunăre. Acel eșec a dus la o schimbare pe banca formației din Alba Iulia. Manuel Rodriguez a fost adus cu puțin timp înainte de startul campionatului, înlocuindu-l pe Vladimir Ivankovic.

Alb-albastrele întâlnesc CSM Satu Mare în sferturile de finală ale Cupei României. Partida se joacă vineri seară și va decide ultima semifinalistă. Sătmărencele pornesc clar cu prima șansă.

„Meciul este foarte dificil. Ele sunt favoritele. Noi nu avem nimic de pierdut și multe de câștigat. Vom încerca să ne jucăm cu presiunea pe care o au pentru că sunt favoriți și trebuie să câștige da sau da. Putem să profităm de greșelile lor dacă nu se vor simți confortabil pe teren, că devin nervoase. Satu Mare are un nivel sportiv foarte bun, cu un lot mare și jucătoare cu mult mai multă experiență, ceea ce le dă un mare avantaj. Au mai multe opțiuni tactice, planuri diferite de meci. De asemenea, este mai bine să nu vorbim de niveulul bugetului. Bugetul lor este mult mai mare decât al nostru”.

Spaniolul recunoaște că echipa sa are puține șanse la acest Final 8.

„Nu îmi place să mint. În acest moment avem foarte puține posibilități cu doar 6 jucătoare profesioniste în echipă. Dar sunt convins că vom încerca să profităm de puținele șanse pe care le avem pentru a concura cu Satu Mare până în ultima secundă. O să mergem pas cu pas și mă gândesc doar la meciul cu Satu Mare, nimic mai mult”.

În cupă se joacă cu regula celor două românce pe teren tot meciul.

„Cred că nivelul este și mai apropiat între echipe. O să fie tot timpul două jucătoare străine pe bancă. Pentru mine cheia va fi nivelul jucătoarelor românce din teren a fiecărei echipe”.

Manuel Rodriguez crede că favorite sunt primele două clasate din campionat, dar nu exclude o surpriză din partea Olimpiei CSU Brașov.

„Este un format foarte interesant (n.r. Final 8-ul) și atractiv pentru fani. O să fie meciuri foarte distractive și mult echilibru. Văd două favorite: Sfântu Gheorghe și Satu Mare. Dar fiți atenți cu Brașovul care și-a ridicat nivelul după aducerea Anei Radovic și poate furniza surpriza”, a concluzionat antrenorul celor de la CSU Alba Iulia.

Sfertul de finală dintre CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia este programat vineri de la ora 20. Partida va putea fi urmărită pe FRB TV. Învingătoarea din aceast meci va juca în semifinale cu câștigătoarea dintre FCC ICIM Arad și CSBT Alexandria.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!