Stiri Cupa României Feminin

F8 F. Mihai Coldea: „Pentru noi, această Cupă este un câștig”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
24.02.2018

mihai coldea scm timisoara sepsi

Sâmbătă, 24 februarie, a avut loc prima semifinală a turneului Final 8 din cadrul Cupei României. Campioana en-titre, ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe s-a impus în această partidă cu scorul de 79-62.

La conferința de presă organizată după încheierea meciului, veterana bănățenelor, Monica Brosovszky, a felicitat adversarele și a vorbit despre jocul echipei sale.

„Țin să felicit echipa din Sfântu-Gheorghe, care a meritat victoria și de asemenea merită să câștige cupa. Ele au o echipă puternică, au jucat foarte bine și demonstrează că sunt favorite la câștigarea cupei și a campionatului. Noi am început bine, dar, la un moment dat, oboseala și-a spus cuvântul.Mai mult, câteva jucătoare ne-au plecat înaintea turneului, altele au fost accidentate, dar îmi felicit echipa. Încă de la începutul turneului, cred că am avut o atitudine potrivită și am luptat cât am putut. Momentan doar atât am reușit, dar ținem capul sus și mergem mai departe, deoarece ne mai așteaptă meciuri în campionat.”

Jucătoarea de 43 de ani a fost completată de antrenorul ei, Mihai Coldea, care s-a arătat mulțumit de sportivele sale.

„A fost o victorie meritată pentru echipa din Sfântu-Gheorghe, însă fetele noastre au făcut un turneu foarte bun, din punctul meu de vedere. Am început jocul foarte bine, am avut prospețime, am reușit câteva aruncări importante, după care, în sfertul al doilea, odată cu instalarea oboselii, am avut câteva acțiuni ratate. Adversarele au beneficiat de o rotație de 11 jucătoare în prima repriză, drept urmare, normal că au reușit să alerge mai mult decât noi și acesta, cred eu, a fost cel mai important aspect. De asemenea, au dat mai multe puncte pe contraatac și au avut numeroase coșuri de 3 puncte. Trebuie să recunoaștem că, în acest moment, echipa din Sfântu-Gheorghe este mai bună decât noi. Eu țin să îmi felicit echipa, sunt mândru de jucătoare și de felul în care s-au dăruit la acest turneu. Pentru noi, această cupă este un câștig în ceea ce privește jocul, atitudinea și susțin că mai mult nu se putea obține.”

În continuare, tehnicianul alb-violetelor a prefațat următoarea perioadă și și-a spus opinia în legătură cu noul sistem de organizare al playoff-ului.

„Deși grupele se joacă în sistemul 1-5 și 6-9, playoff-ul, în sine, este la fel, deoarece tot primele 8 echipe ajung mai departe. Fiecare dintre aceste formații are șanse teoretice de câștigare a campionatului. Cu toate acestea, este greu deoarece, în România, situația financiară este destul de delicată la majoritatea cluburilor. Ar fi frumos să avem o competiție cu 12 sau 14 echipe și să putem juca mai multe partide, dar acestea sunt condițiile. Noi încercăm să ne facem treaba, de la conducere până la antrenori și jucători și mergem înainte.”

CS SCM Timișoara a terminat sezonul regulat pe locul al 7-lea și va juca în grupa 6-9, la Oradea. Primul duel va fi împotriva lui CS Universitatea Alba Iulia în data de 16 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!